Panningen, Netherlands

Medewerkers NLW luiden noodklok na vertrek directeur

Een groot deel van de medewerkers van de NLW voelt zich onveilig in het bedrijf. Dat schrijven ze in en brief na aanleiding van het vertrek van directeur Ward Verkuylen.
De redactie | 19 april 2024 10:41 | Aangepast op 19 april 2024 10:41
Gisteren maakte het sociaal werkbedrijf bekend dat Verkuylen vertrekt. Als reden wordt onder meer het gemis aan samenwerking met de ondernemingsraad genoemd. De bestuurder en de ondernemingsraad stonden enkele keren voor de rechter. Medewerkers voelen zich geintimiteerd door de leiding van het bedrijf en zitten ziek thuis.

Schoomaak
Ook schrijven de medewerkers dat Verkuylen een infiltrant in de ondernemingsraad geplaatst zou hebben om informatie te verkrijgen. "Er dient een grote schoonmaak plaats te gaan vinden en er dient opgekomen te worden voor de doelgroep waarvoor dit bedrijf zijn bestaansrecht heeft en niet om zakken te vullen." De medewerkers roepen op om op te komen voor de belangen van de doelgroep. Bij het bedrijf werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zowel in Panningen als in Venray zijn er vestigingen.

Nieuwe directeur
NLW is de sociale werkvoorziening voor de gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas. Er werken ruim achthonderd mensen. De wethouders van de drie gemeenten gaan op zoek naar een nieuwe directeur. Die krijgt de taak om het bedrijf toekomstbestendig te maken.

Lees meer over:

NLW Groep|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Bus vat vlam op Noorderbaan

De redactie | 23 mei 2024 08:13

Lees ook

Verkuylen stopt als directeur van NLW Groep

Ward Verkuylen stopt als directeur van sociaal werkbedrijf NLW. De reden is volgens hem het missen v...