Panningen, Netherlands

Nieuwe huisarts Reuver stelt zich voor: dit is Jelle Peulen

Jelle Peulen.
Reuver heeft een nieuwe huisarts. Jelle Peulen wordt de vaste 'dorpsdokter' in het dorp. De 38-jarige huisarts is opgeleid in Maastricht en was voorheen vooral actief in de regio Roermond. Nu is het dus tijd voor Reuver, de plek waar hij al zeven jaar woont.
Youri Buis | 9 januari 2024 15:52 | Aangepast op 9 januari 2024 15:52
Bovenaan het lijstje
“De problemen die hier in Reuver waren met de huisartsenpraktijk, waren mij genoegzaam bekend. Nu ik ging kijken om zelf ook praktijkhouder te worden, was Reuver wel een van de opties bovenaan het lijstje om me op te richten”, aldus Peulen.

Filosoferen
Peulen runt zijn huisartsenpraktijk niet alleen. Zijn compagnon Tom Houben richt zich op het management van de praktijk, waardoor Peulen zich volledig op zijn patiënten kan focussen. Kennismaken met elkaar was niet nodig. “Tom is mijn zwager, dus we kennen elkaar al lange tijd”, verklaart de huisarts. Ook Houben heeft zo zijn ervaringen in de huisartsenzorg. De laatste jaren werkte hij als praktijkondersteuner in Weert. Na gesprekken over elkaars werk bleek dat ze op veel vlakken dezelfde visie delen. “Dan filosofeer je wat bij een glaasje bier en dan begint het te kriebelen”, vertelt Peulen.

Buitenland
Zijn carrière houdt niet op bij de landsgrenzen. Peulen heeft veel ervaring opgedaan in het buitenland, waaronder een jaar in Nieuw-Zeeland. Daardoor kan hij beter relativeren. De huisarts wijst daarbij naar de schaarste in middelen. “Dat gaat hier de komende decennia waarschijnlijk ook wel komen. Je ziet daar dat mensen zich erop aanpassen, dus het kan ook met minder. Ik denk dat dat wel een belangrijke les is voor hier”, vindt Peulen, die tegelijkertijd ook beseft hoe gezegend we in Nederland mogen zijn met de medische zorg. “Dat een ambulance er binnen vijf minuten is en dat die geen aanrijdtijd van drie kwartier heeft. Of dat er thuiszorg is als het thuis niet goed gaat.”

Receptioniste
De huisarts streeft naar vastigheid, duidelijkheid en efficiëntie. Vooral het onderzoeken en behandelen van onderliggende problematieken vindt Peulen interessant. “Dat vind ik echt het mooie van dit vak. Dan kun je mensen helpen zodat ze minder last hebben van hun klachten, zonder dat je blijft doorverwijzen van de ene specialist naar de andere.” Het vertrouwde team blijft in de praktijk werkzaam. Daarnaast worden patiënten weer opgevangen door een receptioniste, iets dat langere tijd niet het geval was vanwege een tekort aan personeel.

Peulen heeft al met veel patiënten kennisgemaakt. De komende periode gaat hij daarmee verder. Het zijn er volgens de dokter bijna vijfduizend.

Lees meer over:

Huisarts|Reuver|Jelle Peulen|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Lees ook

Sporenonderzoek in Reuvers pand na vernielingen

De politie heeft maandag sporenonderzoek gedaan in een pand langs de Rijksweg in Reuver. Er is daar ...

Auto’s frontaal in botsing tussen Swalmen en Reuver: twee gewonden

Bij een ongeval tussen twee personenauto’s op de Rijksweg tussen Swalmen en Reuver, zijn dinsdagmidd...

Renners brengen Bevrijdingsvuur naar Reuver

Een fanatieke groep hardlopers van De Grensrunners uit Reuver hebben op 5 mei het Bevrijdingsvuur na...

Hondje bevrijd uit drassig Reuvers bos

Een hond is dinsdagmiddag door de brandweer bevrijd uit een stuk bos in Reuver. Het dier was op avon...

Uitreiking Windjse Windjbuujelhajer eind april

Wiel Verlinden krijgt op zondag 28 april de 'Windjse Windjbuujelhajer' uitgereikt. Dit vindt plaats ...

Voor tweede dag op rij file bij Reuver

Opnieuw is een voertuig naast de weg terecht gekomen bij de A73 ter hoogte van Reuver. Deze keer gin...