Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nieuws


Filteren op datum:
        

Brons voor Nico Verstraten op NK cross

Gepubliceerd op: 29-11-2021 22:10

Daags na zijn 68e verjaardag stond voor Nico Verstraten het Nederlands kampioenschap cross op het programma. De wedstrijd werd gelopen in Tilburg als onderdeel van de internationale Warandeloop.
Lees verder

Weer gewapende overval op winkel in Reuver

Gepubliceerd op: 29-11-2021 17:07

In Reuver is maandagmiddag een overval gepleegd op een Big Bazar-winkel. De dader gebruikte daarbij een steekwapen.
Lees verder

Kesselnaren onderhouden al 10 jaar eigen buurt

Gepubliceerd op: 29-11-2021 14:52

Bewoners van het Lijsterbespad in Kessel onderhouden al tien jaar plantsoenen en andere delen van de straat. Vanwege dat jubileum kwam wethouder Paul Sanders langs om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

De wethouder van openbare ruimte bezocht de groep zaterdag toen ze leilindes aan het snoeien waren.

Mentaal eigenaar
Het Lijsterbespad werd in 2011 opnieuw ingericht. Het was destijds een van de eerste projecten waar bewoners nauw betrokken werden bij de inrichting. De gemeente stimuleerde de Kesselnaren om zogenaamd mentaal eigenaar te worden van het leefgebied en het zelf te onderhouden. En dat gebeurt inmiddels al tien jaar.

Schoffelen en snoeien
Een groep van zo'n zeven bewoners is regelmatig in de wijk bezig met schoffelen, snoeien van beplantingen, snoeien van leilindes, opruimen van zwerfafval en het schoonhouden van bijvoorbeeld bankjes en prullenbakken. Peel en Maas geeft de vrijwilligers advies en levert zo nu en dan nieuwe planten. Ook helpt de gemeente als er werk met een machine gedaan moet worden.

Verder krijgen de vrijwilligers jaarlijks een vergoeding voor de onderhoudswerkzaamheden. Daarmee kunnen ze materialen aanschaffen zoals een hark of bezem. Het overgebleven geld kan besteed worden aan koffie en vlaai of aan het organiseren van een barbecue.
Lees verder

Huis van de Gemeente sluit om 17.00 uur

Gepubliceerd op: 29-11-2021 11:50

Door de nieuwe coronamaatregelen sluit het Huis van de Gemeente de komende weken om 17.00 uur. Ook het Huis van de Gemeente houdt zich aan de landelijke avondsluiting die sinds zondag 28 november geldt.

Deze vroegere sluiting betekent dat er geen avondopenstelling is op maandag. Dit blijft zo tot het moment dat de avondsluiting vervalt. Het Huis van de Gemeente blijft wel open op zaterdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Inwoners die de komende weken op maandagavond een afspraak hebben staan, worden benaderd om deze afspraak te verplaatsen. Kijk voor de actuele openingstijden op de website.
Lees verder

Talentvolle MVC'19-speler (10) naar VVV-Venlo

Gepubliceerd op: 29-11-2021 10:17

De talentvolle 10-jarige Kenny Vestjens verruilt MVC'19 aankomend seizoen voor VVV-Venlo. Hij gaat de jeugdopleiding van de eerstedivisionist volgen.
Lees verder

Meer Nieuws