Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nieuws


Filteren op datum:
        

Maasoever weer opgeruimd

Gepubliceerd op: 31-07-2021 21:18

Ruim honderd Baaarlonaren hebben zaterdag meegeholpen om de Maasoevers schoon te maken na het hoogwater. Er werd plastic gevonden, maar ook dieren zoals dode vissen en krabben. Het hoogwater zorgde langs de Maas in Baarlo en Kessel schade bij voornamelijk tuinders en boeren.
Lees verder

Sloepverhuur officieel van start

Gepubliceerd op: 30-07-2021 21:49

Wethouder Paul Sanders heeft vrijdag het Sloepverhuur Limburg aan de Maas bij Kessel officieel geopend.

Het bedrijf van drie Kesselse ondernemers verhuurt vanaf eind april bootjes voor recreatief gebruik vanuit de passantenhaven en heeft een gebruiksovereenkomst voor een deel van de passantenhaven gesloten met de gemeente Peel en Maas voor de duur van tien jaar.

Hoogwater
Het sloepverhuur kreeg ook te maken met het hoogwater. Daardoor kon er enkele weken niet gevaren worden. De bootjes werden bij watersportvereniging Poseidon ondergebracht. Sinds een week kan er weer gevaren worden en worden de sloepjes veelvuldig gebruikt. Er zijn vijf sloepjes beschikbaar.

Maasboulevard
Met de werkzaamheden aan de Maasboulevard in Kessel en het sloepverhuur moet de Maas bij Kessel een aantrekkelijke plek voor inwoners en toeristen worden.
Lees verder

Eigenaar aangespoelde boot gevonden

Gepubliceerd op: 30-07-2021 18:06

De eigenaar van de boot 'Lizzy' die tijdens het hoogwater aanspoelde in Beesel, heeft zich gemeld. Het gaat om een Duitser die zijn boot bij jachthaven Hatenboer in Roermond had liggen. Via oproepen op Facebook werd gezocht naar de eigenaar. 

Opruimen
Een aantal jongeren uit Beesel vond bij opruimwerkzaamheden na het hoogwater de zeilboot. Het bootje lag op een klein eilandje in de dode Maasarm. De bijbehorende trailer van de boot lag onder een grote boomstronk. Met man en macht probeerden de vijf vrienden de boot op het vaste land te krijgen. Dat lukte.

Ophalen
Volgende week vrijdag komt de eigenaar de boot ophalen. Er is nauwelijks schade aan het vaartuig.
Lees verder

Baarlose kunstenares maakt trofee Cultuurprijs

Gepubliceerd op: 30-07-2021 15:09

Ellen Urselmann uit Baarlo maakt de trofee van de Cultuurprijs Peel en Maas voor de komende vier winnaars. Het comité voor de Cultuurprijs heeft enkele kunstenaars uit de regio gevraagd om een ontwerp te maken. Het ontwerp van Urselmann werd gekozen.
Lees verder

Interesse in warmte-koude net

Gepubliceerd op: 30-07-2021 14:33

Bijna 600 huurders, woningeigenaren en ondernemers uit Panningen hebben de interessepeiling voor een warmte-koude-net in Panningen ingevuld.
Lees verder

Meer Nieuws