Menu

Twitter feed Omroep P&M

Nieuws


Filteren op datum:
        

Ruilbeurs HMT gaat niet door

Gepubliceerd op: 01-10-2020 17:49

Naar aanleiding van de maatregelen rondom het coronavirus, gaat de ruilbeurs van zondag 4 oktober in manege de Vosberg niet door.
Lees verder

Gemengde reacties op LVK finale

Gepubliceerd op: 01-10-2020 17:28

Carnavalsartiesten reageren wisselend op het besluit van de stichting van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer om de editie in 2021 zonder publiek plaats te laten vinden met maximaal vier mensen op het podium.

Hoewel de meeste artiesten begrip hebben voor het besluit, vinden veel deelnemers het jammer dat er maar vier mensen op het podium mogen.
De Bubs uit Meijel heeft aangegeven niet mee te doen dit jaar. De Breurkes uit Panningen doen wel mee met de liedjeswedstrijd.

Ook bij de halve finales gaat het heel anders. De liedjes van de halve finalisten worden alleen via L1-radio naar buiten gebracht. In voorgaande edities traden de artiesten op, was er publiek en werden TV-opnames gemaakt.
De finale wordt gehouden in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.
Lees verder

Streekmuseum voortaan 'Museum Peel en Maas'

Gepubliceerd op: 01-10-2020 16:19

Streekmuseum Peel en Maas heeft haar naam formeel veranderd in Museum Peel en Maas. Met deze aansprekende en hedendaagse naam streeft het museum een sterker en veelzijdiger imago na, dat meer mensen aanspreekt en beter representeert waar het museum voor staat.
Lees verder

Heldenaar veroordeeld voor poging tot brandstichting

Gepubliceerd op: 01-10-2020 16:16

Een 28-jarige Heldenaar is donderdag in Hasselt in België veroordeeld tot drie jaar cel en 4000 euro boete voor een poging tot brandstichting van een woning in 2018. Een andere man van 29 jaar is vrijgesproken. De Heldenaar was zelf niet in de rechtbank aanwezig.
Lees verder

Wilma Delissen 10 jaar burgemeester

Gepubliceerd op: 01-10-2020 09:24

Wilma Delissen is vandaag, 1 oktober, tien jaar de burgemeester van de gemeente Peel en Maas. Op 1 oktober 2010 kreeg ze de voorzittershamer uit handen van Frits Berben. De termijn van Delissen werd in 2016 verlengd.

Delissen wordt gewaardeerd door de inwoners van Peel en Maas, zo blijkt uit een rondgang van Omroep P&M.

Ze laat zich veel zien in de gemeente en is aanwezig bij activiteiten en uitreikingen. Op Twitter laat de burgermoeder weten dankbaar te zijn en zegt ze 'samen de schouders eronder'.

Van 1999 tot 2002 was Delissen wethouder in de gemeente Laarbeek. Daarna werd ze kabinetschef bij de gemeente Gennep en nadat in 2004 de B&W van Heeze-Leende waren opgestapt, werd ze daar interim wethouder. In maart 2006 volgde haar benoeming tot burgemeester van de gemeente Grave. Vanaf 1 oktober 2010 is Delissen burgemeester van de gemeente Peel en Maas.
Lees verder

Meer Nieuws