Panningen, Netherlands

Panningse Steenfabriek wil uitbreiden: meer opslagruimte nodig

Steenfabriek Engels in Panningen wil gaan uitbreiden. Er is meer ruimte nodig voor de buitenopslag van de bakstenen die de fabriek aan de Steenstraat produceert.
Jari Janssen | 24 maart 2024 10:38 | Aangepast op 24 maart 2024 10:38
10,75 hectare
Naast de opslag van bakstenen vraagt ook het opslaan van grondstoffen om meer ruimte. Om dat mogelijk te maken, moet de bedrijfsbestemming worden aangepast. Het stuk grond binnen het huidige bestemmingsplan bedraagt al zo’n 6,9 hectare en dat wordt na de uitbreiding ongeveer 10,75 hectare.

Productiehallen
In het gewijzigde bestemmingsplan is ook rekening gehouden met een mogelijke toekomstige uitbreiding van de huidige productiehallen. Zo wordt het stuk grond naast die hallen alvast vergroot, zodat daar ruimte voor ontstaat. Omdat het plan enkel voorziet in het verruimen van de bouwmogelijkheden, hoeven de gevolgen rond stikstof nu nog niet in kaart te worden gebracht. Wel is al berekend dat er bij de mogelijke uitbreiding van de productiehallen geen extra stikstof neerkomt op de bodem.

Geen bezwaren
Door de initiatiefnemers van het plan is gesproken met omwonenden. Daarbij zouden er geen zorgen of bezwaren naar voren zijn gekomen. De gemeenteraad vergadert op 23 april over het voorstel voor de bestemmingsplanwijziging die nodig is voor de uitbreiding.

Lees meer over:

Bedrijven|

Meest gelezen

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44