Panningen, Netherlands

Prikkelarm fitnessen in Reuver

Stel je hebt autisme of burn-out verschijnselen dan kun je wat sneller overprikkeld raken. Sporten in een sportschool wordt dan ook lastiger, vanwege de harde muziek en vele mensen. Daarom is Jeremy Sabono van My35 in Reuver begonnen met prikkelarm fitness geven.
Jari Janssen | 2 april 2024 14:47 | Aangepast op 2 april 2024 14:47
Prikkelarm
“Het is op een apart tijdstip. Voor de mensen van prikkelarm fitness hebben we een uurtje vrijgemaakt tussen onze openingstijden door”, vertelt eigenaar van My35 Jeremy Sabono. “Mensen komen dan hier naar toe. Er is hier dan geen geluid en nagenoeg geen prikkels. “We hebben achteraf nog een gesprek met mensen over hoe we ze verder kunnen helpen.” Sabono doelt hier op een samenwerking die de sportschool heeft met een huisarts uit Reuver.

Verschillen
Volgens Sabono zijn er veel sportscholen waar veel geluid aanwezig is. Dat is voor sommige mensen een drempel. Het zijn te veel prikkels. De Reuverse sportschool is zich daarom gaan specialiseren in prikkelarme fitness en hoopt zo ook de aandacht op die doelgroep te vestigen.

Pilot
Het prikkelarm fitnessen is een pilot van drie maanden waarbij zes mensen gebruik maken van de dienst. Met die mensen wordt uiteindelijk op de pilot geëvalueerd. 

De reacties van de deelnemers zijn positief. Zo zijn ze blij met de begeleiding die ze krijgen en de omstandigheden waarin ze sporten.

Lees meer over:

Sportschool|

Meest gelezen

Weg tussen Meijel en Beringe weer open

De redactie | 12 apr 2024 20:17

Politie vindt per toeval hennepkwekerij in Kessel

De redactie | 14 apr 2024 11:40

Gewonde na aanrijding in Panningen

De redactie | 11 apr 2024 20:56

Lees ook

Nieuwe sportschool opent in Meijel

In Meijel opent volgende maand een nieuwe sportschool: HIT-House. Ten opzichte van andere sportschol...

Sporters voeren actie tegen sluiting Kesselse sportschool

Een groep fanatieke sporters heeft een actiegroep opgestart om de sluiting van Anytime Fitness in Ke...