Panningen, Netherlands

Reguliere seizoen amateurvoetbal voorbij: Dit zijn de resultaten van de clubs uit Beesel en Peel en Maas

Het reguliere seizoen van het amateurvoetbal is voorbij. Voor de meeste teams in de gemeenten Beesel en Peel en Maas betekent dat dat ze kunnen genieten van een welverdiende zomervakantie. Toch moeten er nog vier teams aan de bak, want zij spelen nacompetitie voor promotie of degradatie.
Jari Janssen | 29 mei 2024 09:12 | Aangepast op 29 mei 2024 09:12
Kampioen
VV Helden is de grote winnaar dit seizoen. Het team werd namelijk kampioen in de vierde klasse en promoveert naar de derde klasse. Dat gebeurt nadat de ploeg vorig jaar juist degradeerde. Een verblijf van slechts één jaar in de vierde klasse was voldoende voor de blauw-witten. Het kampioenschap kon op 12 mei beklonken worden door een 3-0 overwinning op SSA SV Lottum. Nummer twee RKSV Meterik staat op een achterstand van twaalf punten. VV Helden is daarmee de verdiende kampioen van de Vierde Klasse F.

Degradatie
MVC’19 (derde klasse) en RKMSV (vierde klasse) zijn beide stijf onderaan geëindigd en degraderen daarmee naar respectievelijk de vierde en vijfde klasse. Voor MVC’19 uit Maasbree hing het al lang in de lucht dat er gedegradeerd werd. Na de nederlaag op 12 mei tegen Bruheze (1-2) was het lot van de ploeg bezegeld. Er werd in totaal maar vijf keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. De rest van de wedstrijden werd verloren

Het seizoen van RKMSV uit Meijel was niet veel rooskleuriger. Met vier overwinningen, drie gelijke spelen en vijftien nederlagen was er niet veel te vieren voor de Meijelse ploeg. De laatste wedstrijd van het seizoen werd dan wel knap met 6-3 gewonnen van Neerkandia. Toch speelt RKMSV volgend seizoen in de vijfde klasse.

Middenmoot
Voor VV Baarlo (derde klasse), BEVO Beringe (vierde klasse), VV Bieslo (vijfde klasse) en VV Reuver (vierde klasse) is het seizoen als een nachtkaars uitgegaan. Ze zijn allen in de middenmoot geëindigd. Ze komen volgend seizoen uit op hetzelfde niveau als dit seizoen. Ook voor SV Egchel was het geen uiterst bijzonder seizoen. Ze zijn vierde geworden in de zesde klasse. Toch is het het laatste seizoen voor de ploeg uit Egchel. Ze gaan namelijk fuseren met SV Panningen. Onder de noemer PEC’20 zal de ploeg gaan uitkomen.

Nacompetitie
Voor vier teams zit het seizoen er nog niet op. SV Grashoek, VV Kessel, VV Koningslust en SV Panningen gaan de nacompetitie voor promotie of degradatie. 

Na een elfde plek in de derde klasse is SV Panningen veroordeeld tot nacompetitievoetbal. Zondag treed de ploeg aan tegen IVO uit Velden. De laatstgenoemde werd vierde in de vierde klasse. Als SV Panningen wint, treedt het op 9 juni aan tegen VV Maarheeze. Als die wedstrijd gewonnen wordt, speelt SV Panningen op 16 juni de finale voor lijfsbehoud in de derde klasse. In die finale kan Hapse Boys, SV Brandevoort of RKSV Meterik de tegenstander zijn. Bij verlies van een wedstrijd is SV Panningen gedegradeerd naar de vierde klasse.

VV Kessel speelt dezelfde nacompetitie als SV Panningen. Hier gaat het ook om de plekken in de derde en vierde klasse. Alleen VV Kessel werd derde in de vierde klasse en speelt dus voor promotie. Zondag speelt het tegen SVSH uit Someren. Bij winst is VV Krayenhoff uit Nijmegen of VV Mariahout de tegenstander in de tweede ronde. Als de finale wordt behaald zijn RKSV Leonidas-W, SV Heythuysen, ONDO of VV Roosteren de mogelijke tegenstanders.

SV Grashoek speelt voor lijfsbehoud in de vierde klasse. De ploeg werd namelijk tiende in de vierde klasse. Het speelt een stuk minder wedstrijden dan VV Kessel en SV Panningen. Zo hoeft SV Grashoek maar één wedstrijd te spelen voor lijfsbehoud. DFO’20 uit Kelpen-Oler is de tegenstander. Bij winst speelt SV Grashoek volgend jaar in de vierde klasse. Bij verlies speelt het in de vijfde klasse.

VV Koningslust speelt voor promotie naar de vierde klasse. Zij werden namelijk derde in de vijfde klasse. De ploeg uit Koningslust moet twee wedstrijden spelen voor promotie. De eerste tegenstander is VV Irene uit Gemonde. Als zij worden verslagen, is SNC’14 uit Noorbeek de tegenstander in de finale. 

Speelschema
Het speelschema is als volgt:
Nacompetitie derde/vierde klasseRonde 1: zondag 2 juniRonde 2: zondag 9 juniFinale: zondag 16 juni
Nacompetitie vierde/vijfde klasseRonde 1: 2 juniFinale: 9 juni en 16 juni

De reguliere competitie is dus ten einde, maar de nacompetitie staat op het punt te beginnen. Na 16 juni weten we precies waar alle ploegen uit Beesel en Peel en Maas zullen spelen.

Meest gelezen

Al twee dagen opstoppingen op Napoleonsweg

De redactie | 9 jul 2024 16:11

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Twee gewonden bij botsing in Panningen

De redactie | 11 jul 2024 10:40

Lees ook

Organisatie voetbaltoernooi Maasbree zoekt gastgezinnen

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2024 organiseert stichting MVC'19 voor de 17e keer het MVC TOP ...

Competitieindelingen amateurvoetbal 2024/2025 bekend

De amateurvoetbalclubs in Peel en Maas kennen hun tegenstanders in het komende seizoen. De KNVB heef...

Bijzondere eer voor voorzitter SV Grashoek

SV Grashoek vierde het afgelopen weekend haar 90-jarig bestaan. Tijdens de brunch op zondag 30 juni ...

SV Grashoek viert 90-jarig jubileum met feestweekend

Groot feest afgelopen weekend bij SV Grashoek, want de voetbalclub bestaat negentig jaar. Dat werd z...

SV Grashoek viert 90-jarig bestaan met ‘All Stars’ en penaltytoernooi

SV Grashoek bestond zaterdag precies negentig jaar. Dat jubileum wordt volgend weekend gevierd met e...

Thriller in Helenaveen, Panningen trekt aan het langste eind en blijft derdeklasser

Het was een geweldige ambiance op sportpark de Stikker in Helenaveen. Op de rol stond de finale om d...