Panningen, Netherlands

Ut P&M Hoés haalt 12.263 euro op voor de Speelgoedbank

Van links naar rechts: Maurice Vervoort, burgemeester Wilma Delissen, kinderburgemeester Stan Gubbels en Josine van Loon van de Speelgoedbank. © Naomi Leela
De tiende editie van Ut P&M Hoés heeft voorlopig 12.263 euro opgebracht. Het bedrag wordt gedoneerd aan de Speelgoedbank. De eindejaarsactie van Omroep P&M werd zaterdagavond afgesloten met de bekendmaking van het voorlopige eindbedrag.
Youri Buis | 23 december 2023 21:22 | Aangepast op 23 december 2023 21:22
‘Heel mooi om te zien’
Burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas kwam vrijdagavond om 21.00 uur langs bij Ut P&M Hoés om het eindbedrag bekend te maken. Dit deed ze niet alleen, want ook kinderburgemeester Stan Gubbels was erbij. Tijdens deze jubileumeditie was Ut P&M Hoés gevestigd in het theater van DOK6. Ook P&M-voorzitter Maurice Vervoort en Josine van Loon van de Speelgoedbank gaven een korte toespraak.

De burgemeester sprak haar waardering uit voor de actie. “Er is ontzettend hard gewerkt door iedereen, voor en achter de schermen. Heel mooi om te zien hoeveel mensen op de been zijn gekomen.” Kinderburgemeester Stan vond het bijzonder om bij de ontknoping aanwezig te zijn. Hij kwam zelf ook in actie. “We hebben met de hele school lege flessen ingezameld, in totaal 600 stuks. Daarmee hebben we 400 euro opgehaald.”

Speelgoedbank het goede doel
Sinds vrijdag voerde P&M actie voor mensen in armoede. Voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend om met zijn of haar verjaardag een cadeautje te krijgen, óók in Peel en Maas en Beesel. Daarom was de Speelgoedbank dit jaar het goede doel. Deze organisatie verstrekt cadeaubonnen zodat mensen in armoede toch een cadeautje kunnen kopen. De slotavond van Ut P&M Hoés wordt muzikaal afgesloten door de All Stars Band, een samenstelling van de beste muzikanten uit de regio.

DOK6 Theater
Ut P&M Hoés keerde dit jaar na drie jaar afwezigheid terug in het centrum van Panningen. Niet meer in een glazen huis, zoals voorheen, maar op het podium van DOK6 Theater. Het bood bezoekers een droog en warm onderkomen, wat zeer goed uitkwam. Het is in de loop der jaren namelijk een traditie geworden dat het slecht weer is tijdens de eindejaarsactie. Het podium was naast de radiomengtafel ook goed gevuld met lokale artiesten.

Op het YouTube-kanaal van Omroep P&M zijn al verschillende optredens en items terug te kijken. De komende dagen volgen meer video’s.

Meest gelezen

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

FNV onderzoekt gemeentelijk armoedebeleid

De lokale netwerken van FNV in Noord-Limburg doen onderzoek naar het gemeentelijk minimabeleid. De g...

Kijk hier het optreden van de P&M All Star Band terug

Ut P&M Hoés kwam zaterdagavond tot een einde. De actie werd afgesloten met een optreden van de P&M A...

Zo beleef je de ontknoping van Ut P&M Hoés

Vanavond komt de tiende editie van Ut P&M Hoés ten einde. Dan wordt bekend hoeveel geld er is opgeha...

Dit is de tussenstand van Ut P&M Hoés

Na bijna twee volle dagen van Ut P&M Hoés is er zo'n 8.500 euro opgehaald voor de Speelgoedbank. De ...

Docenten voetballen tegen leerlingen voor Ut P&M Hoés

Bij Het Bouwens komen alle klassen in actie voor Ut P&M Hoés. Zo voetballen de docenten tegen de lee...

P&M Hoés: Cheques voor de Speelgoedbank

Er wordt veel geld opgehaald voor de Speelgoedbank tijdens Ut P&M Hoés. Verschillende scholen doneer...