Panningen, Netherlands

Verkuylen stopt als directeur van NLW Groep

Ward Verkuylen stopt als directeur van sociaal werkbedrijf NLW. De reden is volgens hem het missen van de samenwerking met de ondernemingsraad en de voorgenomen beleidswijzigingen van de drie gemeenten die aandeelhouder zijn. Het gaat om Peel en Maas, Venray en Horst aan de Maas.
De redactie | 18 april 2024 17:27 | Aangepast op 18 april 2024 17:27
Verkuylen was sinds 2021 directeur van NLW Groep. Hij moest voor rust zorgen bij de sociale werkvoorziening nadat interim-voorganger Rob Schmitz een toekomstplan had geschreven. Maar de rust keerde niet terug bij het bedrijf. Verkuylen belandde al één jaar na zijn aantreden in een conflict met de ondernemingsraad. De raad zegde zelfs het vertrouwen op in Verkuylen. Een bemiddelaar moest het conflict tussen de partijen op gaan lossen.

Onuitvoerbaar
Twee jaar geleden bleek dat de koers voor het bedrijf niet uitvoerbaar is. De instroom van nieuwe mensen was veel minder dan verwacht. Ook hebben de hoge energieprijzen invloed gehad op het niet halen van de doelstellingen, waardoor de toekomst van het bedrijf onder druk staat. Er moet daarom wat gebeuren. In juni en december moeten de gemeenteraden van de drie gemeenten iets vinden van de samenwerking.

Ver van de opdracht
Verkuylen vindt dat deze uitgangspunten ertoe leiden dat zijn werk de komende jaren te ver van zijn oorspronkelijke opdracht ligt. “Mijn opdracht bij NLW is zeker nog niet volbracht en de samenwerking met collega’s en klanten bevalt me zeer goed, maar de huidige situatie heeft mij toch tot dit besluit gebracht. Mijn toekomst ligt bij andere initiatieven waar kwetsbare inwoners uit de brede regio direct profijt van hebben.”

Na zijn presentatie van de jaarcijfers van 2023 op 17 mei, legt Verkuylen zijn rol als directeur-bestuurder neer.

Lees meer over:

Verkuylen|NLW Groep|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Medewerkers NLW luiden noodklok na vertrek directeur

Een groot deel van de medewerkers van de NLW voelt zich onveilig in het bedrijf. Dat schrijven ze in...