Panningen, Netherlands

Onvergetelijk Limburgs Museumtafel ook in ziekenhuizen

Het Limburgs Museum verlengt de inzet van zijn Onvergetelijk Limburgs Museumtafel. Dat is een draagbare digitale tafel waarmee je museumobjecten van alle kanten kunt bekijken en ervaren. In 2022 zijn er 78 rondleidingen op locatie mee verzorgd, verspreid over heel Limburg. In 2023 gaat het Limburgs Museum de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel ook in ziekenhuizen inzetten.
De redactie | 11 april 2023 20:36 | Aangepast op 11 april 2023 20:36
Gesprekken
De museumtafels zijn bedoeld voor mensen met geheugenproblematiek. Een speciaal opgeleide rondleider van het museum zorgt er met ondersteunde vragen en zintuigelijke prikkels voor dat verhalen en herinneringen naar boven komen.

Heel Limburg
In 2022 zijn de Onvergetelijk Limburgs Museumtafels 26 keer in Noord-Limburg ingezet. Doelstelling is om in 2023 de rondleidingen op locatie te verdubbelen en om een vast onderdeel te worden van de activiteitenprogramma’s van betrokken zorginstellingen en ziekenhuizen.

Uitbreiding naar ziekenhuizen
In januari 2023 is het Limburgs museum een proef gestart in ziekenhuis VieCuri. Eens per week komt een speciaal opgeleide vrijwilliger van het museum langs. Geriater Réka Csepán over de proef: “Ik ben ontzettend blij met dit initiatief. De activiteit is een verrijking op de medische zorg die we bieden aan de kwetsbare ouderen die zijn opgenomen. Het prikkelen van de mensen zorgt voor een beter dag- en nachtritme, het zorgt voor zingeving en draagt uiteindelijk bij aan een betere gezondheid en herstel van de patiënt. Patiënten en hun naasten zijn blij met de extra aandacht.” De wens van het museum is om de proef uit te breiden naar Midden- en Zuid-Limburg. Daarom worden ziekenhuizen in heel Limburg gevraagd om zich voor de eerste rondleiding kosteloos aan te melden.

Lees meer over:

Limburgs Museum|Museumtafel|

Meest gelezen

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Prikkelarme zone bij Christmas Truckrun

De redactie | 4 dec 2023 10:35

Bord geplaatst om informatie te delen

De redactie | 4 dec 2023 12:15

Lees ook

Peter-Paul Timmermans maakt sound design voor museum

Peter-Paul Timmermans uit Koningslust heeft voor drie werken van kunstenaar Melle Oldeboerrigter een...

Zorgmedewerkers krijgen gratis toegang tot Limburgs Museum

Iedere zorgmedewerker in Limburg krijgt met het hele gezin gratis toegang tot het Limburgs Museum. H...