Panningen, Netherlands

Opnieuw kampioenen bij Pareja na finaleweekend

Het kampioenenteam van supplement E: Renske Timmermans, Janne Driessen, Sanne Minten, Mirthe Ebisch en Joeske van Lent. foto: SC Pareja
In Voerendaal vonden afgelopen weekend de meerkampfinales, toestelfinales en teamfinale turnen plaats. Sportclub Pareja uit Panningen was daar goed vertegenwoordigd en niet zonder succes. Meerdere meiden werden Limburgs kampioen.
Youri Buis | 9 april 2024 12:00 | Aangepast op 9 april 2024 12:00
Val op de brug
De meiden van niveau 4 hadden wat personele problemen, met Eva die ziek was en Karlijn die met een blessure kampte. Anne van Mullekom en Isa Sieben deden wel mee en Anne werd Limburgs kampioen ondanks een val op de brug. Isa eindigde als veertiende van de 24 deelnemende meiden. In de tweede wedstrijd mochten Sofie Vaessen en Felin Kahveci, beiden niveau 6, hun meerkamp turnen. Felin werd zesde en Sofie achtste.

Finales
In dezelfde wedstrijd hadden elf meiden zich geplaatst voor in totaal zestien toestelfinales. Bij de divisie 4-jeugd werd Jans derde bij de sprong, Juulke werd derde op de vloer en tweede bij de brug, en Lize Coppus werd tweede op de vloer. Bij de junioren van divisie 5 werd Meike Thijssen derde op de balk en Limburgs kampioen bij de sprong. Daarnaast werd Sophie van Lier Limburgs kampioen op de vloer.

Voor de laatste zaterdag-wedstrijd hadden tien meiden zich geplaatst voor de twintig toestelfinales. Bij de jeugd van divisie 3 werd Pim Maessen Limburgs kampioen op de vloer. Sanne Minten (divisie 4) pakte zelfs drie Limburgse titels: bij de sprong, op de brug en op de balk. Op de brug en bij de sprong werd Mirthe Ebisch tweede. Linda Arts, ook onderdeel van divisie 4, eindigde als Limburgs kampioen bij de sprong. Van divisie 5 werd Joeske van Lent twee keer Limburgs kampioen bij de sprong en op de brug. Ook werd zij tweede op de vloer.

Op zondag was het de beurt aan de vier meiden van niveau 5 in de finale. Uiteindelijk eindigde Maud Stammen als tweede en Yoann Hermans als derde. In de tweede wedstrijd mochten zes andere meiden hun finale turnen. Daarin werd Demi Krekels tweede. Tot slot kwam ook het supplement E-team nog in actie in Voerendaal. Het team met Renske Timmermans, Janne Driessen, Sanne Minten, Joeske van Lent en Mirthe Ebisch werd Limburgs kampioen.

Clubkampioenschappen
In totaal waren 22 meiden van SC Pareja goed voor 38 toestelfinales en 17 medailles. “Wat een mooie afsluiting van dit turnseizoen”, aldus de vereniging. Later deze maand organiseert Pareja haar eigen clubkampioenschappen turnen. Deze wedstrijden worden geturnd op 19 en 20 april.

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Medailleregen bij jaarlijkse clubkampioenschappen van Pareja

Voor alle turnsters van SC Pareja was het een belangrijk weekend. De jaarlijkse clubkampioenschappen...

Turnsters Pareja zijn Limburgs kampioen

De turnsters van Sportclub Pareja uit Panningen reisden afgelopen weekend af naar Oirsbeek voor de m...

Lincy Smeets niet naar finale NK turnen

Lincy Smeets is er niet in geslaagd om de finale van het Nederlands kampioenschap turnen bij de juni...

Meiden van SC Pareja ongeslagen kampioen

De meiden van SC Pareja die uitkomen op niveau 4, zijn zaterdag ongeslagen kampioen geworden. Na twe...

SC Pareja succesvol in voorwedstrijden

Turnsters van de Heldense turnvereniging SC Pareja werkten afgelopen weekend hun voorwedstrijden af ...

Turnsters van SC Pareja winnen medailles

De turnsters van SC Pareja kenden een succesvol weekend in sporthal Piushof in Panningen. Daar organ...