Panningen, Netherlands

Toverland bouwt vier nieuwe attracties

Het nieuwe concept van Toverland Foto: Toverland
Toverland opent volgend jaar vier nieuwe attracties. De attracties komen in het themagebied Avalon. In het gebied staat de mythische wereld van tovenaar Merlijn centraal. Naast twee grote en twee kleine attracties worden er een waterspeeltuin, dreumesspeelplaats en verschillende belevingselementen toegevoegd. De uitbreiding kost zo'n tien miljoen euro.
De redactie | 15 september 2022 15:28 | Aangepast op 15 september 2022 15:28
In 2018 opende het themagebied Avalon met Fenix, boottocht Merlin’s Quest en bedieningsrestaurant The Flaming Feather. Hier voegt Toverland vier nieuwe attracties aan toe. De eerste werkzaamheden zijn inmiddels begonnen.

Pixarus
De eerste attractie is Pixarus. Hier krijgen de leerlingen van tovenaar Merlijn vliegles. Gasten kunnen hierin zelf bepalen hoe hun vlucht eruit zal zien door het besturen van hun eigen voertuig en hoe vaak ze hierbij over de kop gaan. De attractie wordt geplaatst in de schuin gezette bocht van achtbaan Fenix. Hierdoor zullen deze attracties rakelings langs elkaar vliegen. Voor wie Pixarus iets te spannend is en liever naast elkaar de lucht in gaat, kan in de valtoren Dragonwatch gaan.

Garden Tour
Veilig op de grond worden de jongste gasten door Merlijn uitgenodigd om een kijkje te nemen in zijn kruidentuin. In deze Garden Tour van ruim 130 meter door bijzondere flora en fauna ontmoeten gasten de magische wezens van Avalon.
Jumping Juna
Aan de voet van Dragonwatch kunnen kinderen plaatsnemen in de carrousel Jumping Juna. Hier organiseren de speelse eenhoorn Juna en het draakje Sparky een verkleedfeestje. Dit zijn twee nieuwe karakters.

“We zijn heel trots op alles wat er staat te gebeuren in Avalon”, vertelt algemeen directeur Jean Gelissen jr. “Ons vertrouwen in de kracht van de wereld van Merlijn maakt dat we graag een nog bredere doelgroep hiermee in aanraking brengen.”

Lees meer over:

Attracties|Toverland|Avalon|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Onderzoek naar kerk Maasbree

Jari Janssen | 17 mei 2024 10:51

Lees ook

Groep 8 van SBO de Fontein ontwerpt attractie voor Toverland

Leerlingen van groep 8 van basisschool De Fontein in Panningen hebben een attractie voor Toverland o...

Attracties en extra activiteiten op kermis Grashoek

Na teleurstellende geluiden over de kermis in 2022 heeft een nieuwe kermiscommissie zich het afgelop...

Bouw van nieuwe attracties Toverland vordert

Nog even en dan kunnen de bezoekers van attractiepark Toverland zich uitleven in vier nieuwe attract...

Kind gered van verstikking

De politie is zondagochtend in Sevenum in actie gekomen bij een kind dat gered werd van een verstikk...