Panningen, Netherlands

Zorgen rond modulaire huurwoningen Reuver: “die mogen er zijn”

Wethouder Anouk Huijs (gemeente Beesel).
Zorgen over de komst van zo’n 20 modulaire huurwoningen aan de Wederikstraat in Reuver. Wethouder Anouk Huijs vertelt in het P&M-programma Blik op Beesel dat er drie doelgroepen urgent woningzoekenden gehuisvest gaan worden. “Een derde urgent woningzoekenden uit de gemeente, een derde statushouders en een derde Oekraïense ontvreemden.”
Youri Buis | 5 juli 2023 16:40 | Aangepast op 5 juli 2023 16:40
Inwonersavond
Huijs zegt dat de gemeente en Nester aan de vooravond staan van de ontwikkeling. De locatie is uitgekozen, maar de partijen zijn nog bezig met een marktconsultatie. Op 24 mei werden bewoners en omwonenden van de Wederikstraat via een brief geïnformeerd over de plannen. Die werden op 7 juni aan omwonenden gepresenteerd op een inwonersavond. Omwonenden konden toen ook hun zorgen en wensen uiten.

Behoud van groen
Een kritische noot onder de omwonenden was er. Terecht, vindt Huijs. “Er waren veel zorgen. Er was ook wat onrust over de gekozen locatie, of die woningen nu echt gerealiseerd moeten worden op dat beetje natuur dat er nog is,” begint Huijs. “Ik denk dat die zorgen er mogen zijn. Die zijn ook echt wel goed gehoord en heel erg goed opgeschreven. Die nemen we ook mee in de marktconsultatie om de partijen uit te vragen of het mogelijk is om bijvoorbeeld rekening te houden met het behoud van het groen,” gaat de wethouder verder.

Buitenomgeving
Ook vragen omwonenden om voldoende oog te houden voor zaken als het verkeer en de balans in de wijk. “Als het gaat om wat de wijk aankan, de druk op het netwerk. We gaan bijvoorbeeld ook kijken naar hoe er een impuls gegeven kan worden aan de kwaliteit van de buitenomgeving, bijvoorbeeld door het toevoegen van een nieuw speeltuintje,” zo noemt Huijs een aantal zorgen op die omwonenden hebben gedeeld op de inwonersavond.

Locatie
De gekozen locatie is geschikt bevonden omdat de gemeente die in eigendom heeft. Daarom hoeft er geen grond verworven te worden en dat draagt bij aan de korte procedure. Normaal gesproken gaat een wervingsprocedure gepaard met een fors langer tijdsbestek. Huijs: “Aan de andere kant zit er ook al een bestemming wonen op. Nog niet de precieze bestemming, maar omdat die bestemming er al op zit, kunnen we heel snel die procedure doorlopen om er in ieder geval een tijdelijke vergunning van te maken.”

Eerste kwartaal
Het streven is om de woningen in het eerste kwartaal van 2024 te realiseren. De betrokken partijen beseffen echter dat dit door bijvoorbeeld bezwaren vertraging kan oplopen.

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

Lees ook

Uitreiking Windjse Windjbuujelhajer eind april

Wiel Verlinden krijgt op zondag 28 april de 'Windjse Windjbuujelhajer' uitgereikt. Dit vindt plaats ...

Voor tweede dag op rij file bij Reuver

Opnieuw is een voertuig naast de weg terecht gekomen bij de A73 ter hoogte van Reuver. Deze keer gin...

Vrachtwagen gestrand in Reuver

Op de A73 bij Reuver is een vrachtwagen gestrand. Daardoor ontstond een lange file.

Scooterrijder gewond in Reuver

Een scooterrijder is woensdagochtend ernstig gewond geraakt bij een val in Reuver. Dit gebeurde op d...

Nieuwe opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen in gemeente Beesel

Nog altijd komen er wekelijks vele Oekraïense vluchtelingen naar Nederland. De gemeente Beesel wil h...

Vrouw van 20 jaar vermist in omgeving van Reuver

In de omgeving van Reuver werd donderdagmiddag een 20-jarige vrouw vermist. Inmiddels is de vrouw aa...