Panningen, Netherlands

Afscheidsinterview Paul Sanders: "Gezondheid en gezin op eerste plaats"

De dood van wethouder Arno Janssen heeft voormalig wethouder Paul Sanders aan het denken gezet. Dat vertelt de Maasbreese inwoner in een terugblik op zijn wethouderschap op Omroep P&M.
De redactie | 3 juni 2022 17:39 | Aangepast op 3 juni 2022 17:39
Toen de Baarlose wethouder onverwachts overleed, kwam het besef bij Sanders dat je maar een keer leeft en dat werk niet het allerbelangijkste is. "Het gaat om je familie en je gezondheid." De afgelopen jaren verloor Sanders enkele dierbaren, waaronder zijn moeder. Dat heeft hem aan het denken gezet. Hij is dan ook blij dat hij nu meer tijd vrij kan maken voor zijn vrouw en kinderen. "Ik vind het heerlijk om mijn kinderen naar bed te brengen en een verhaaltje voor te lezen. Gelukkig kan dat nu weer meer."

24/7
Na tien jaar nam de VVD-er deze week afscheid als wethouder. Zijn partij zit niet meer in het college. Als groentje stapte hij in 2022 de collegebanken in. "Er werd gezegd; wethouder zijn ben je dag en nacht. Ik dacht toen: dat zullen we wel eens zien. Ze hebben gelijk gehad."
Nog voordat hij geinstalleerd was als wethouder, moest Sanders aan de slag. "Ik moest destijds eerder beginnen, omdat er een grote claim van Maasland lag. Als de gemeente niet zou betalen, zouden ze de stekker eruit trekken. Ze vroegen drie keer zoveel dan wij wilden betalen."

Dossiers als duurzaamheid, het SIF-gebouw, de afvalinzameling én de huisvesting van arbeidsmigranten kwamen op zijn bordje. Dat heeft hem wel een slapeloze nachten opgeleverd. Ook de realisering van de openbare school in Maasbree was een zware kluif. Sanders was voorstander van de komst van de school. "Keuzevrijheid is belangrijk." Uiteindelijk kwam de school er in het hartje van Maasbree.

Nieuwjaarsduik
De goedlachse Sanders was altijd te porren voor iets leuks of geks. Zo nam hij een duik bij de nieuwjaarsduik, speelde hij gitaar in de verkiezingscampagne of zat hij in een paardenpak bij Eine van Os, een variant op de Masked Singer bij Omroep P&M. Sanders genoot ervan. "Ik heb heel veel mensen ontmoet en heel veel leuke gesprekken heb ik gevoerd. Ik kijk er positief op terug." Nu is het tijd om te rusten en uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. Wat dat is, weet hij nog niet. "Ik ben benieuwd of ik lang op mijn handen kan blijven zitten."

Meer dan alleen werk
Afgelopen dinsdag werd een nieuw college geinstalleerd. Sanders blijft raadslid. Er zijn veel uitdagingen voor de komende periode. Zelf vindt Sanders dat er meer huizen gebouwd moeten worden. Ook op het gebied van klimaatadeptatie liggen uitdagingen. Maar bovenal geeft hij de nieuwe wethouders mee om te genieten van het leven, de gezondheid en het leven. "Er is zoveel meer dan alleen werk."

Meest gelezen

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Politie vindt loslopende pony's in Panningen

De redactie | 27 sep 2022 09:34

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Lees ook

Meeste stemmen voor Beeselse lokale partijen in 2018

De meeste stemmen tijdens de Beeselse gemeenteraadsverkiezingen in 2018 gingen naar de twee lokale p...

Oppositie mist duidelijke plannen in coalitieakkoord

De oppositie heeft dinsdagavond tijdens een extra raadsvergadering kritiek geuit op het coalitieakko...

Meeste stemmen voor CDA in Beesel

Het CDA Beesel is ook deze gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij geworden. Samen Verder kreeg...

Nieuwe bestuurscultuur Beesel ''geoefend'' tijdens formatie

Formateur Bram Jacobs kijkt tevreden terug op het vormen van de coalitie in de gemeente Beesel. "Het...

Lokaal Peel en Maas grootste partij in Peel en Maas

Lokaal Peel en Maas heeft maandag tot en met woensdag de meeste stemmen gekregen van de inwoners van...

Emotioneel afscheid wethouder Bram Jacobs

Dinsdagavond nam de gemeenteraad van Beesel afscheid van de wethouders Bram Jacobs en Luc Drost. Een...