Panningen, Netherlands

Afscheidsinterview Paul Sanders: "Gezondheid en gezin op eerste plaats"

De dood van wethouder Arno Janssen heeft voormalig wethouder Paul Sanders aan het denken gezet. Dat vertelt de Maasbreese inwoner in een terugblik op zijn wethouderschap op Omroep P&M.
De redactie | 3 juni 2022 17:39 | Aangepast op 3 juni 2022 17:39
Toen de Baarlose wethouder onverwachts overleed, kwam het besef bij Sanders dat je maar een keer leeft en dat werk niet het allerbelangijkste is. "Het gaat om je familie en je gezondheid." De afgelopen jaren verloor Sanders enkele dierbaren, waaronder zijn moeder. Dat heeft hem aan het denken gezet. Hij is dan ook blij dat hij nu meer tijd vrij kan maken voor zijn vrouw en kinderen. "Ik vind het heerlijk om mijn kinderen naar bed te brengen en een verhaaltje voor te lezen. Gelukkig kan dat nu weer meer."

24/7
Na tien jaar nam de VVD-er deze week afscheid als wethouder. Zijn partij zit niet meer in het college. Als groentje stapte hij in 2022 de collegebanken in. "Er werd gezegd; wethouder zijn ben je dag en nacht. Ik dacht toen: dat zullen we wel eens zien. Ze hebben gelijk gehad."
Nog voordat hij geinstalleerd was als wethouder, moest Sanders aan de slag. "Ik moest destijds eerder beginnen, omdat er een grote claim van Maasland lag. Als de gemeente niet zou betalen, zouden ze de stekker eruit trekken. Ze vroegen drie keer zoveel dan wij wilden betalen."

Dossiers als duurzaamheid, het SIF-gebouw, de afvalinzameling én de huisvesting van arbeidsmigranten kwamen op zijn bordje. Dat heeft hem wel een slapeloze nachten opgeleverd. Ook de realisering van de openbare school in Maasbree was een zware kluif. Sanders was voorstander van de komst van de school. "Keuzevrijheid is belangrijk." Uiteindelijk kwam de school er in het hartje van Maasbree.

Nieuwjaarsduik
De goedlachse Sanders was altijd te porren voor iets leuks of geks. Zo nam hij een duik bij de nieuwjaarsduik, speelde hij gitaar in de verkiezingscampagne of zat hij in een paardenpak bij Eine van Os, een variant op de Masked Singer bij Omroep P&M. Sanders genoot ervan. "Ik heb heel veel mensen ontmoet en heel veel leuke gesprekken heb ik gevoerd. Ik kijk er positief op terug." Nu is het tijd om te rusten en uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. Wat dat is, weet hij nog niet. "Ik ben benieuwd of ik lang op mijn handen kan blijven zitten."

Meer dan alleen werk
Afgelopen dinsdag werd een nieuw college geinstalleerd. Sanders blijft raadslid. Er zijn veel uitdagingen voor de komende periode. Zelf vindt Sanders dat er meer huizen gebouwd moeten worden. Ook op het gebied van klimaatadeptatie liggen uitdagingen. Maar bovenal geeft hij de nieuwe wethouders mee om te genieten van het leven, de gezondheid en het leven. "Er is zoveel meer dan alleen werk."

Meest gelezen

Maasbree staat stil bij overleden Sam

De redactie | 29 feb 2024 12:05

Vrouw mishandeld in steegje; politie zoekt getuigen

De redactie | 29 feb 2024 08:51

Winkel Coolen-Pluijm gaat dicht, webshop blijft

De redactie | 1 mrt 2024 14:27

Lees ook

Oud-wethouder Beesel overleden

Ton Verlijsdonk, een voormalig politicus uit Reuver, is op 73-jarige leeftijd overleden na een perio...

Teun Heldens geïnstalleerd als waarnemend wethouder in Nederweert

Teun Heldens is dinsdagavond geïnstalleerd als waarnemend wethouder in de gemeente Nederweert. Hij w...

Blik op Beesel met Linda Nijssen: 'voedselbank drempelverlagend'

Met de komst van het voedselbank-uitgiftepunt in Reuver moet de drempel lager worden om deel te neme...

Mantelzorg belangrijk speerpunt voor nieuwe wethouder

Een van de speerpunten waar wethouder Tijs van Lierop zich mee bezig gaat houden, is mantelzorg. Dat...

Tijs van Lierop geïnstalleerd als wethouder

Tijs van Lierop uit Panningen is dinsdagavond geïnstalleerd als wethouder van Peel en Maas. Na het o...

Teun Heldens wordt wethouder in Nederweert

Teun Heldens uit Meijel verlaat de gemeentelijke politiek van Peel en Maas om wethouder te worden in...