Panningen, Netherlands

Aftrap werkzaamheden gebied Kwistbeek

Aannemer Van Beers is gestart met bouwkundige opnames en het inmeten en uitzetten van werkzaamheden aan de Kwistbeek. Aansluitend vinden bagger- en rooiwerkzaamheden plaats, waarna in het nieuwe jaar de grondwerken en inrichtingswerkzaamheden starten. Het is de bedoeling dat medio 2021 alle werkzaamheden zijn afgerond. Uitgangspunt: minder kans op wateroverlast en een mooi en goed toegankelijk gebied Kwistbeek.
Bart Nelissen | 8 december 2020 17:21 | Aangepast op 8 december 2020 17:21
Een intensieve samenwerking tussen inwoners, dorpsoverleggen, bedrijven, belangenorganisaties, gemeente Peel en Maas en Waterschap Limburg staat aan de basis van project gebied Kwistbeek. Wethouder Paul Sanders: “Goed dat de omgeving zo intensief betrokken is. En dat er zo goed is meegedacht.” Resultaat; een gedegen plan voor de toekomst, voordat met de uitvoerende werkzaamheden gestart werd.

Het gebied Kwistbeek wordt aangepast om zo wateroverlast te beperken bij stevige buien. Het klimaat verandert en dit vergt aanpassingen aan beken en rivieren. Dit zodat agrariërs hun gronden kunnen blijven gebruiken en straten en woningen minder snel blank staan, kortom om wateroverlast te beperken. Tevens is met de omgeving de handschoen opgepakt om het gebied landelijk te verfraaien en de natuur te versterken, zodat er fijn gerecreëerd kan worden. Dit heeft geresulteerd in twee plannen - het projectplan Waterwet en het Omgevingsplan - waarin veel aangedragen wensen en aandachtspunten vanuit de omgeving zijn opgenomen. Graag hadden we de start van de werkzaamheden met de betrokkenen in het veld willen vieren, maar helaas is dit niet mogelijk vanwege de huidige situatie rondom het coronavirus.

Om de werkzaamheden af te trappen is een filmpje gemaakt waarin verschillende personen aan het woord zijn over de fase voordat er begonnen werd met de werkzaamheden. Josette Van Wersch, bestuurder van Waterschap Limburg: “Ik vind het fijn dat we nu echt buiten aan de slag gaan in gebied Kwistbeek om de wateroverlast in het gebied aan te pakken. Er zijn mooie plannen gemaakt voor het gebied, mede door de intensieve samenwerking tussen waterschap en gemeente en niet te vergeten met heel veel betrokken inwoners. Want daar doe je het natuurlijk voor.”

Meest gelezen

Gewonde bij ongeval in Kessel

De redactie | 21 mrt 2023 14:22

Geen woningsloop voor herinrichting centrum

De redactie | 21 mrt 2023 22:15

Burgemeester ontvangt 151 gouden bruidsparen

De redactie | 18 mrt 2023 11:59

Lees ook

Stichting zamelt aggregaten in voor Oekraïne

Stichting Maasbree Wolsztyn is een inzamelingsactie gestart voor inwoners van de gemeente Lityn in O...

Terugkijken: Politiek Café Beesel

In het eerste Politiek Café stonden de thema's toerisme en zorg centraal. Alle partijen deelden hun...

Varkens omgekomen na val in gierput

Twee varkens zijn dinsdagavond overleden na een val in een gierput in Meijel.

School Beesel zorgt voor discussie in Politiek Café

De keuze over de nieuwe school leverde opnieuw discussie op in het Politiek Café. Maandag in de raa...

Voormalige camping en groepswoningen opvanglocaties Oekraïners

In twee groepswoningen in Maasbree en op een voormalige camping in Meijel worden Oekraïense vluchte...

CDA aan zet bij onderhandelingen voor college Beesel

Het CDA is de grootste partij in Beesel. Hoe gaat de coalitie eruit zien? De partij van Anouk Huijs ...