Panningen, Netherlands

Aftrap werkzaamheden gebied Kwistbeek

Aannemer Van Beers is gestart met bouwkundige opnames en het inmeten en uitzetten van werkzaamheden aan de Kwistbeek. Aansluitend vinden bagger- en rooiwerkzaamheden plaats, waarna in het nieuwe jaar de grondwerken en inrichtingswerkzaamheden starten. Het is de bedoeling dat medio 2021 alle werkzaamheden zijn afgerond. Uitgangspunt: minder kans op wateroverlast en een mooi en goed toegankelijk gebied Kwistbeek.
Bart Nelissen | 8 december 2020 17:21 | Aangepast op 8 december 2020 17:21
Een intensieve samenwerking tussen inwoners, dorpsoverleggen, bedrijven, belangenorganisaties, gemeente Peel en Maas en Waterschap Limburg staat aan de basis van project gebied Kwistbeek. Wethouder Paul Sanders: “Goed dat de omgeving zo intensief betrokken is. En dat er zo goed is meegedacht.” Resultaat; een gedegen plan voor de toekomst, voordat met de uitvoerende werkzaamheden gestart werd.

Het gebied Kwistbeek wordt aangepast om zo wateroverlast te beperken bij stevige buien. Het klimaat verandert en dit vergt aanpassingen aan beken en rivieren. Dit zodat agrariërs hun gronden kunnen blijven gebruiken en straten en woningen minder snel blank staan, kortom om wateroverlast te beperken. Tevens is met de omgeving de handschoen opgepakt om het gebied landelijk te verfraaien en de natuur te versterken, zodat er fijn gerecreëerd kan worden. Dit heeft geresulteerd in twee plannen - het projectplan Waterwet en het Omgevingsplan - waarin veel aangedragen wensen en aandachtspunten vanuit de omgeving zijn opgenomen. Graag hadden we de start van de werkzaamheden met de betrokkenen in het veld willen vieren, maar helaas is dit niet mogelijk vanwege de huidige situatie rondom het coronavirus.

Om de werkzaamheden af te trappen is een filmpje gemaakt waarin verschillende personen aan het woord zijn over de fase voordat er begonnen werd met de werkzaamheden. Josette Van Wersch, bestuurder van Waterschap Limburg: “Ik vind het fijn dat we nu echt buiten aan de slag gaan in gebied Kwistbeek om de wateroverlast in het gebied aan te pakken. Er zijn mooie plannen gemaakt voor het gebied, mede door de intensieve samenwerking tussen waterschap en gemeente en niet te vergeten met heel veel betrokken inwoners. Want daar doe je het natuurlijk voor.”

Meest gelezen

Dubbele autobrand in Panningen

Jari Janssen | 14 jun 2024 09:01

Kessel-Eikse in nieuwe Videoland-serie

Jari Janssen | 14 jun 2024 08:57

Auto in brand op A67

De redactie | 13 jun 2024 20:53

Lees ook

De Diamant in Baarlo wint E-waste Race en gaat op schoolreis

Basisschool De Diamant in Baarlo heeft de E-waste Race gewonnen. Donderdagochtend kwam wethouder Tij...

Grootste gedeelte peuters in Beesel en Peel en Maas wordt volledig gevaccineerd

Ongeveer negen op de tien peuters zijn volledig gevaccineerd in de gemeenten Beesel en Peel en Maas ...

ZVV Beringe versterkt zich met Mounaim Kaabouni

ZVV Beringe heeft zich versterkt met Mounaim Kaabouni. Kaabouni komt over van Fermonia Boys. Dat tea...

WOZ-waarde in Beesel en Peel en Maas gestegen

De WOZ-waarde in de gemeenten Beesel en Peel en Maas is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Toch s...

't Sjutterslaeve zit in het bloed bij Veerle van Zadelhof

Veerle van Zadelhof (26) uit America is sinds jongs af aan bij de schutterij in Horst actief. "Ik be...

Grashoek krijgt eigen huis-aan-huisblad

Grashoek krijgt een eigen dorpsblad dat huis-aan-huis zal worden bezorgd. Samen met een aantal vrijw...