Panningen, Netherlands

Amhaouch stelt zich niet verkiesbaar: "Aan alles komt een einde"

Een optelsom van verschillende factoren heeft bij CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch uiteindelijk de doorslag gegeven om zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen als Kamerlid. Daarmee komt er na bijna acht jaar een einde aan zijn Kamerlidmaatschap. Wat de Panningenaar na de verkiezingen gaat doen, weet hij nog niet.
De redactie | 14 augustus 2023 15:16 | Aangepast op 14 augustus 2023 15:16
Deze periode had Amhaouch graag afgemaakt, maar omdat het kabinet is gevallen komen er nieuwe verkiezingen. Dat betekent dat de in Koningslust geboren Panningenaar zich opnieuw moest afvragen of hij een nieuwe termijn in de Tweede Kamer zou ambiëren. Uiteindelijk kiest hij ervoor om dat niet te doen. "Ik heb mijn vakantie goed gebruikt om hierover na te denken. Het is ook een gevoelskwestie. Hoe staat de partij ervoor? Welke richting gaan we op? Welke nieuwe mensen komen er? Dat zijn allemaal vragen die ik me heb gesteld. Ik heb dit acht jaar gedaan. Twintig jaar daarvoor heb ik in het bedrijfsleven gewerkt. Dat allemaal bij elkaar, plus de stem van het gezin, heeft de doorslag gegeven."

Herkansing
Amhaouch hoopt dat de kiezer het CDA een herkansing geeft. "Ik ben ervan overtuigd dat het CDA in de samenleving diep geworteld zit. Mensen willen iets voor elkaar over hebben. Normen en waarden zijn belangrijk. Ik hoop dat het CDA daar nu wel in slaagt om het goed over te brengen."

Bagage
Wat de CDA-er gaat doen, weet hij nog niet. Al lijkt een functie in de publieke/private sector hem wel wat. Eerder werkte hij voor ASML in Veldhoven. "Ik heb een bagage van twintig jaar in het bedrijfsleven. Nu acht jaar in de Tweede Kamer en daarvoor in de lokale politiek. Ik hoop dat er iets moois op mijn pad komt waar we Limburg of Nederland weer wat beter kunnen maken."

Lees ook

Ipsos voert onderzoek exitpoll uit in Meijel

Ipsos heeft het stembureau bij D'n Binger in Meijel geselecteerd voor de exitpoll van de Tweede Kame...

Amhaouch overweegt weer deelname verkiezingen

Mustafa Amhaouch uit Panningen wil door als Tweede Kamerlid, al moet hij het nog wel overleggen met ...

Rutte reageert op intimidatie CDA-kamerleden

Premier Mark Rutte heeft gereageerd op de intimidatie waar Tweede Kamerleden van het CDA de afgelope...