Panningen, Netherlands

Audiotour om buurt beter te leren kennen

De buurt beter leren kennen door het oog van kinderen. Dat is de insteek van de audiotour die vanaf nu beschikbaar is. De tour is ontwikkeld door kunstenaar Pavèl van Houten in samenwerking met basisschoolleerlingen uit Peel en Maas.
Youri Buis | 5 juli 2023 13:04 | Aangepast op 5 juli 2023 13:04
230 leerlingen
Er zijn tien verschillende wandelingen in Grashoek, Helden, Kessel, Kessel-Eik, Koningslust, Maasbree en Panningen. De routes zijn samengesteld door meer dan 230 leerlingen van de basisscholen KC Leef, Eikerwijs, De Groenling, De Horizon, KC Natuurtalent, De School en De Avonturier.

Inspreken
Tijdens workshops op scholen gaf kunstenaar Pavèl van Houten aan de kinderen de opdracht om hun eigen buurt te ontdekken en verhalen te schrijven over de locaties. Vervolgens mochten de leerlingen hun eigen teksten inspreken. In totaal kozen de kinderen meer dan 100 locaties uit die volgens hen de moeite waard zijn om te bekijken.

Verhaal beleven
Leerlingen zelf zijn ook enthousiast over dit project. “Wandelingen zijn meestal heel saai, maar audiowandelingen zijn wat leuker,” zegt één van hen. Iemand anders legt uit wat zo’n audiotour nou zo leuk maakt. “Dat je gewoon een verhaal beleeft met alleen maar geluid en een klein plaatje erbij. Dan kun je een beetje bedenken hoe het verder afloopt.”

QR-code
In winkels van VVV in Panningen en Kessel is gratis een boekje op te halen met daarin de tien audiowandelingen. In dit boekje staat bij iedere wandeling een plattegrond en een QR-code. Wie de QR-code scant, kan meteen luisteren naar alle verhalen van de leerlingen. Het boekje is ook op te halen in Hotel Nieuw Antiek in Helden.

Lees meer over:

Audiotour|Wandeling|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Lees ook

Wandeling levert 2.000 euro op voor Guus (8) met epilepsie

Een wandeling om geld op te halen voor de 8-jarige Guus van den Beucken uit Kessel, heeft zondag zo’...

Wandel mee tegen epilepsie, voor Guus en alle anderen

De Kesselse familie Van den Beucken komt op 1 oktober in actie tegen epilepsie. Met een wandeling ga...

Frans Pollux voegt podcastwandeling toe aan concert

Frans Pollux heeft een podcastwandeling gemaakt door de bossen tussen Reuver en Beesel. De audiotour...