Panningen, Netherlands

Besluit raad Beesel over locatie school?

Een half jaar nadat de gemeenteraad van Beesel niet tot een besluit kon komen over de locatiekeuze van de school in Beesel, staat het onderwerp maandag opnieuw op de agenda. De raad moet dan tot een besluit kunnen komen of de school bij de locatie Solberg komt te liggen of dat er gekozen wordt voor nieuwbouw op de huidige locatie.
De redactie | 10 oktober 2022 11:59 | Aangepast op 10 oktober 2022 11:59
Het college stelde in maart voor om de school naar de Solberg te verplaatsen. De vergadering werd gestaakt met een gelijk aantal stemmen. Het CDA en de Beeselse Lijst stemden voor, de VLP en Samen Verder stemden tegen. Directeur Roy Linssen heeft nu de verwachting dat de partijen er uit gaan komen.

Aanvullend onderzoek
Er werd eerder aanvullend onderzoek verricht. Die quickscan moest de VLP overtuigen, die aangaf vanwege een gebrek aan informatie geen goede keuze te kunnen maken. Nu is er opnieuw onderzoek gedaan en zijn er gesprekken gevoerd, waaronder met de MR van de school.

Solberg
Het voorstel van het college blijft om de school te huisvesten bij sportpark De Solberg. Het managementteam van basisschool Het Spick heeft een duidelijke voorkeur uitgesproken voor deze locatie. De keuze wordt gedeeld door het bestuur van stichting Kerobei. Volgens het schoolbestuur is deze locatie het meest toekomstbestendig, met ruimte om een IKC te worden, waar dan ook de kinderopvang is gevestigd.

Campagne
In de verkiezingscampagne was de locatiekeuze van de school een actueel onderwerp. Dat heeft het vertrouwen tussen de partijen flink beschadigd. In de formatie voor een nieuw college is uitgesproken dat er een open bestuurscultuur moet zijn.
De verkeerssituatie rondom de locatie Solberg is door de gemeente nader bekeken. Dat was een van de struikelblokken bij de vorige raadsvergadering. Ook was een punt van kritiek dat de school aan de rand van het dorp zou liggen, in plaats van in de kern.

Verouderd en te groot
Het huidige schoolgebouw in de kern van Beesel is in alle opzichten verouderd en te groot. In afstemming met onderwijsstichting Kerobei, Blie in Beesel Drakedörp en het verenigingsleven zijn enkele locaties en scenario’s onderzocht voor nieuwbouw en/of renovatie van basisschool ’t Spick in de kern van Beesel.

Vergadering vanavond
Wanneer de raad akkoord gaat met nieuwbouw, kan er een plan worden opgesteld en kan er een krediet worden aangevraagd. Vanavond vergadert de gemeenteraad over het onderwerp.

Meest gelezen

In memoriam: Leo van Crooy

De redactie | 6 apr 2024 11:21

Gewonde na aanrijding in Panningen

De redactie | 11 apr 2024 20:56

Weg tussen Meijel en Beringe weer open

De redactie | 12 apr 2024 20:17

Lees ook

Beeselse Anita Smeets wint Limburgse Popprijs

Anita Smeets uit Beesel heeft zondag de Limburgse Popprijs gewonnen in de categorie 'Beste Initiatie...

Onderzoek: meer woningen erbij in Beesel en Peel en Maas

In een jaar tijd zijn er in Beesel en Peel en Maas 99 woningen bij gekomen. Daarmee is de woningvoor...

Nieuwe opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen in gemeente Beesel

Nog altijd komen er wekelijks vele Oekraïense vluchtelingen naar Nederland. De gemeente Beesel wil h...

Hoe wordt Beesel een leukere plek na schooltijd?

Scholieren van het Grescollege in Beesel gaan aan de slag met de vraag hoe de gemeente aantrekkelijk...

Wethouder over woningbouwplannen in Beesel

In Blik op Beesel sprak wethouder Anouk Huijs over een aantal woningbouwprojecten in de gemeente. He...

Beeselse imker lanceert honingkaart website

Philip Apeldoorn, een imker uit Beesel, heeft samen met zijn zoon Freek de website honingkaart.nl ge...