Panningen, Netherlands

Blackbird wil dit jaar tweede album uitbrengen

De Kesselse zangeres en songwriter Merel Koman uit Koman, beter bekend als Blackbird, is van plan om dit jaar nog haar tweede album uitbrengen. Dat vertelt ze in het L1-programma Backstage. "Mijn manager vermoordt me, maar als het aan mij ligt, druk ik het gaspedaal in."
De redactie | 23 maart 2023 17:38 | Aangepast op 23 maart 2023 17:38
Tour
'Blackbird' bracht in 2020 haar debuutplaat uit. Hiervoor kreeg ze hulp van onder andere Ilse Delange. Op dit moment tourt ze door het land met haar Green Lights Tour. Vrijdag 24 maart staat ze in poppodium Nieuwe Nor in Heerlen.

Backstage
"Op het podium ben ik relaxt. Ik heb ook altijd pijn in mijn wangen van het glimlachen tijdens het optreden." Toch is een beetje podiumvrees Koman niet vreemd. "Precies die laatste tien minuten sta je aan de zijkant van het podium, je hoort het publiek al maar je ziet ze nog niet. Vreselijk."

Limburg
De Kesselse woont inmiddels al elf jaar in Amsterdam. Ze vertrok vanuit Limburg om dichter bij het vuur te zitten, al houdt ze de muziekscene van Limburg wel nog in de gaten. "Hoe langer ik weg ben, hoe hechter de band met Limburg misschien wel is. Ik ben een Limburgse Amsterdammer of een Amsterdamse Limburger. Ik heb het idee dat er nu door bijvoorbeeld Pop in Limburg ook veel meer aandacht wordt besteed aan de popscene. De dingen die nu georganiseerd worden, daar had ik heel veel aan gehad toen ik een tiener was."

Backstage is te horen op L1 Radio of online.

Lees meer over:

Blackbird|

Meest gelezen

Woensdag helikopteroefeningen boven Peel en Maas

De redactie | 16 jul 2024 18:37

Meerdere voertuigen betrokken bij ongeval A67

De redactie | 19 jul 2024 08:38

Auto's botsen op elkaar in Kessel

De redactie | 17 jul 2024 11:49

Lees ook

Blackbird brengt deze maand nieuw album uit

De Kesselse zangeres Merel Koman, beter bekend als Blackbird, brengt op 17 november haar tweede stud...

Nieuwe single van Blackbird

De Kesselse Blackbird heeft een nieuw nummer uit. Pink Shades is vorige week vrijdag uitgekomen.