Panningen, Netherlands

Boeken Steunen Mensen zoekt nieuwe opslaglocatie

Stichting Boeken Steunen Mensen zoekt een vervangende opslag- en sorteerruimte. De stichting die de boekenbeurs organiseert, moet de locatie in Steyl verlaten.
De redactie | 10 augustus 2023 09:27 | Aangepast op 10 augustus 2023 09:27
Begin vorige maand kon Boeken Steunen Mensen niet meer naar binnen, omdat Stichting Kloosterdorp Steyl de sloten had laten vervangen. De organisatie van de jaarlijkse boekenbeurs kreeg bovendien te horen binnen twee weken te moeten verhuizen vanwege brandgevaar op de locatie in Steyl. De organisatie reageerde verbolgen op de onprettige verrassing en stapte naar de rechter. Die stelde Boeken Steunen Mensen in het gelijk.

Vervangende locatie
Boeken Steunen Mensen mag nog zes maanden gebruik maken van het pand. In de tussentijd wordt er gezocht naar een vervangende locatie van ongeveer 1000 vierkante meter, die binnen zes kilometer van het centrum van Venlo ligt. Ook moet het een vlakke vloer hebben, zodat er met palletwagens of heftrucks kan worden gewerkt.

Beurs
Jaarlijks wordt de grote beurs georganiseerd in het Blariacumcollege in Blerick. Begin januari werd het voor de 36e keer georganiseerd. Er werd toen 61.400 euro opgehaald voor goede doelen.

Lees meer over:

Boeken steunen mensen|

Meest gelezen

In memoriam: Leo van Crooy

De redactie | 6 apr 2024 11:21

Gewonde na aanrijding in Panningen

De redactie | 11 apr 2024 20:56

Lees ook

Boekenbeurs wordt 'verhuisverkoop' voor Boeken Steunen Mensen

Stichting Boeken Steunen Mensen maakt zich weer op voor de jaarlijkse boekenbeurs. Een recordaantal ...

Boeken Steunen Mensen vindt nieuw onderkomen in Baarlo

Stichting Boeken Steunen Mensen verhuist per 1 november uit de voormalige kloosterdrukkerij in Steyl...