Panningen, Netherlands

Business Post draagt postactiviteiten in regio over: medewerkers houden hun baan

Business Post Foto: NLW
Business Post gaat zich voortaan alleen richten op Zuid-Limburg. De postactiviteiten in Noord- en Midden-Limburg worden overgedragen aan MSG. Dat staat in een brief die de medewerkers van de NLW hebben ontvangen. Medewerkers van het sociale werkbedrijf zijn bij dit bedrijf ondergebracht.
De redactie | 31 augustus 2023 09:30 | Aangepast op 31 augustus 2023 09:30
In de brief aan de medewerkers staat dat deze verandering geen gevolgen heeft voor de banen van de medewerkers. De medewerkers die nu voor Noord- en Midden-Limburg werken, gaan voor MSG hun diensten uitvoeren. Dit bdrijf doet dat werk ook al in andere gemeenten. Er werken zo'n 500 mensen bij het bedrijf, waarvan 73% een afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

Keuze door moederbedrijf
De keuze voor Business Post maakt deel uit van veranderingen in de zakelijke postmarkt voor moederbedrijf MTB Regio Maastricht. Het bedrijf gaat zich alleen richten op Zuid-Limburg. De naam van Business Post Limburg zal dan ook veranderen in Business Post Zuid-Limburg.

Roerige tijden
Bij de sociale werkvoorziening NLW werken mensen met een arbeidsbeperking. Het bedrijf richt zich op inwoners van de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray. Deze gemeenten zijn ook eigenaar van het bedrijf. De NLW Groep zit in zwaar weer. De instroom van nieuwe mensen is veel minder dan verwacht. Ook hebben de hoge energieprijzen invloed gehad op het halen van de doelstellingen, waardoor de toekomst van het bedrijf onder druk staat. De NLW Groep werkt daarom aan een nieuwe koers, waarbij er meer samengewerkt wordt. Ook bij de postdiensten zijn de laatste jaren veel reorganisaties en overnames geweest.

Lees meer over:

Business Post|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

ZVV Beringe 4 wint beker in Sittard

Jari Janssen | 17 apr 2024 10:31