Panningen, Netherlands

Chemobehandeling bisschop gestopt

Bisschop Smeets Foto: Bisdom Roermond
De gezondheidssituatie van bisschop Harrie Smeets gaat achteruit. De chemokuren waarmee de bisschop afgelopen anderhalf jaar aan een hersentumor werd behandeld, zijn gestopt.
De redactie | 3 maart 2023 12:19 | Aangepast op 3 maart 2023 12:19
Hoewel de groei van de eerste tumor geruime tijd geremd kon worden, heeft zich inmiddels een kleinere tweede tumor ontwikkeld. Deze bleek ondanks een aantal bestralingen niet meer zonder risico’s behandelbaar. Begin januari hebben de artsen in overleg met de bisschop beslist om de resterende twee chemokuren stop te zetten.

Tumor
Bij Smeets werd in juni 2021 een hersentumor geconstateerd. Hij is daar sindsdien in het academisch ziekenhuis in Maastricht voor behandeld. Inmiddels heeft de huisarts de zorg overgenomen, omdat er op academisch niveau geen behandelmogelijkheden meer zijn. Hoewel de bisschop merkt dat zijn verstand nog helder is, ervaart hij ook dat zijn motoriek trager is geworden en dat hierin geen verbetering meer valt te verwachten. Vooralsnog zal de bisschop in de mate van het mogelijke zijn taken voortzetten.


Lees meer over:

Bisschop|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

ZVV Beringe 4 wint beker in Sittard

Jari Janssen | 17 apr 2024 10:31

Lees ook

Prentje met Paaswens van bisschop Smeets

Gelovigen die komend paasweekend naar de kerk gaan, krijgen daar een gebedsprentje met een persoonli...