Panningen, Netherlands

Code geel in Limburg met kans op noodweer

Het KNMI heeft voor de provincie Limburg code geel afgegeven vanwege de toenemende kans op noodweer. In de komende uren kunnen delen van Limburg te maken krijgen met onweersbuien, zware regenval, hagel en windstoten. Het KNMI roept inwoners op om alert te zijn op plotselinge weersveranderingen en mogelijke overlast.
De redactie | 24 juli 2023 13:07 | Aangepast op 24 juli 2023 13:07
De voorspelde onweersbuien kunnen gepaard gaan met intensieve neerslag, wat kan leiden tot wateroverlast op wegen en lokaal laaggelegen gebieden. Automobilisten wordt geadviseerd hun snelheid aan te passen en voldoende afstand te bewaren om aquaplaning te voorkomen. Ook bestaat de mogelijkheid van hagelbuien, wat schade aan gewassen en voertuigen kan veroorzaken. Het KNMI adviseert mensen om hun eigendommen tijdig te beschermen.

Losse voorwerpen
Windstoten kunnen ook gevaar opleveren, vooral voor losse objecten en kwetsbare constructies. Het is raadzaam om losse voorwerpen in de tuin veilig op te bergen en goed te letten op omvallende takken of bomen.

Waakzaam
Het KNMI blijft de weerssituatie nauwlettend in de gaten houden en zal updates verstrekken indien nodig. Inwoners worden aangemoedigd om waakzaam te blijven en de waarschuwingen van het KNMI op te volgen. Het is essentieel om de aanwijzingen van lokale autoriteiten te volgen en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om de veiligheid te waarborgen bij eventueel noodweer.

Zodra de weersomstandigheden verbeteren en er geen direct gevaar meer dreigt voor Limburg, zal het KNMI de code geel intrekken. Tot die tijd is het belangrijk om alert te blijven en elkaar te informeren over de mogelijke risico's van het naderende noodweer.

Lees meer over:

Code geel|Onweer|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

ZVV Beringe 4 wint beker in Sittard

Jari Janssen | 17 apr 2024 10:31

Lees ook

Blikseminslag in kerk Maasbree, stormschade in andere kernen

Op verschillende plekken in Peel en Maas is maandagmiddag de bliksem ingeslagen. Dat gebeurde onder ...

Code geel vanwege harde wind

Het KNMI heeft voor maandag code geel afgegeven, vanwege sterke wind. Storm Isha raast dan voorbij. ...

Storm Ciarán teistert Limburg: code geel en diverse ongelukken

Storm Ciarán raast momenteel over Nederland. Tot 17.00 uur is in Limburg code geel van kracht, aange...

KNMI: Code geel voor Limburg

Tussen 14.00 en 20.00 uur donderdagmiddag heeft het KNMI code geel afgekondigd voor Limburg.