Menu

Twitter feed Omroep P&M

Corona-uitbraak op basisschool Reuver: vervroegd zomervakantie

21 juli 2021

De leerlingen van basisschool De Triolier in Reuver hebben vanwege een vervelende reden twee dagen eerder zomervakantie. De basisschool heeft woensdagmiddag alle leerlingen naar huis gestuurd na een oplopend aantal coronabesmettingen.

"De groepen 4,7 en 8 van de bassischool waren al in quarantaine gegaan", vertelt schoolbestuurder Roel Versleijen van scholenkoepel Akkoord! aan 1Limburg.

Quarantaine
"Maar we kregen telkens nieuwe meldingen van bijvoorbeeld broertjes en zusjes die ook besmet waren en in andere groepen zaten." Daarom besloot de school woensdag aan het begin van de middag na overleg met de GGD de poorten voor de laatste keer dit schooljaar te sluiten. "Natuurlijk tot grote teleurstelling van kinderen en ouders en zeker bij de schoolverlaters. Maar de veiligheid van de kinderen en het personeel staat voorop."

Volgens Versleijen was er ook wat ongerustheid bij ouders. "Sommige mensen vertrekken komend weekend al op vakantie en er heerste onzekerheid of dat nog kan doorgaan."

Achterhalen
De schoolbestuurder zegt dat het moeilijk is om te achterhalen waar de coronabesmettingen zijn begonnen. "We hebben ons de afgelopen periode aan de procedures gehouden. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan het werken met zo klein mogelijke bubbels. Ook na de versoepelingen zijn we blijven vasthouden aan die procedures. Waar de eerste besmettingen nu vandaan komen is niet meer te achterhalen."

Zomerfestival
De eerdere sluiting betekent voor de schoolverlaters dat hun zomerfestival op het schoolplein donderdag in het water valt. De achtstegroepers zouden komende vrijdag worden uitgezwaaid door middel van een erehaag. Versleijen zegt dat er wordt gekeken naar een oplossing. "We stellen die ceremonie uit, waarschijnlijk naar de laatste dag van de zomervakantie."

Foto: Basisschool De Triolier