Menu

Twitter feed Omroep P&M

Coronabesmettingen nemen toe: 'Bang voor doemscenario'

23 november 2021

Het aantal coronabesmettingen is ook in de gemeenten Beesel en Peel en Maas toegenomen. Een stijging is provinciaal maar ook landelijk te zien.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Stijging
In Peel en Maas kregen de afgelopen zeven dagen 395 inwoners een positieve testuitslag. Een week eerder bleken 363 mensen het coronavirus onder de leden te hebben. In de gemeente Beesel was de stijging groter. Daar werden de afgelopen zeven dagen 150 coronagevallen gemeld. De week daarvoor ging het om 101 besmettingen.

Verdubbeling
Het coronavirus blijft zich razendsnel verspreiden in Limburg. De afgelopen zeven dagen zijn er 14.162 Limburgers positief getest. Dat is een flinke stijging ten opzichte van een week eerder. Toen werden 9.554 nieuwe coronagevallen gemeld. De week daarvoor werden 7.651 besmettingen geteld. Het cijfer is in twee weken tijd verdubbeld.

Maatregelen houden
Demissionair premier Mark Rutte gaf maandag aan dat Nederlanders zich deze week echt goed aan alle maatregelen moeten houden. Anders bestaat volgens hem de kans dat het kabinet op 3 december extra maatregelen moeten nemen.

Horrorscenario

Ook huisarts Frank van Kemenade noemt in Corona Update deze week een belangrijke week. "Ik kijk er met angst en beven naar uit." De huisarts in Panningen is bang voor zijn nachtdienst deze week. "Ik voorzie een doemscenario dat er mensen komen die doodziek zijn, en dat als ik het ziekenhuis moet bellen die zeggen: we kunnen niemand opnemen. Dat zijn horrorscenario's waarvan ik denk: laat dat niet gebeuren."