Panningen, Netherlands

EGOpop 2023: dit zijn de artiesten om op te letten

Vrijdag begint de dertiende editie van EGOpop in Egchel. Vijf jaar lang kon het grootste festival van Peel en Maas niet doorgaan, maar dit weekend belooft het weer een mooi feestje te worden. Een overzicht van de namen en podia die je zeker niet mag missen als je komend weekend naar De Horsten in Egchel komt.
De redactie | 18 mei 2023 15:12 | Aangepast op 18 mei 2023 15:12
De organisatie van EGOpop is een andere weg ingeslagen. Geen grote namen meer zoals Ilse DeLange, Kensington, Racoon en Golden Earring, maar meer lokale artiesten die hun muzikale kwaliteiten ten gehore brengen. Niet op één of twee podiums, want met dit nieuwe concept ontstaat er ruimte voor meer dan dat. Bezoekers van EGOpop kunnen op liefst zes area's op het festivalterrein genieten van een brede diversiteit aan muziek. PopPlaza Peel en Maas heeft de organisatie geholpen om de lokale parels boven water te krijgen.

Mainstage
Als vanzelfsprekend staan op de Mainstage de grootste namen. EGOpop wordt vrijdagavond om 18.00 uur geopend door de Kesselse jeugdband Rolling Rockers. De jonge muzikanten spelen vooral rock-, pop,- en raggae-muziek. Het gitaarwerk van Cliteater is minstens net zo scherp als de naam. Met invloeden van grindcore en death metal is het vrijdag tussen 23.00 uur en middernacht beuken geblazen met deze band op de bühne.
Hillbilly Moonshiners brengt zaterdag vanaf 15.00 uur een ode aan klassiekers uit de pop- en rockwereld, maar dan ondergedompeld in een moonshine-sausje. Verreweg de grootste naam op de dertiende editie van EGOpop is de afsluitende act van het festival: Neet Oét Lottum. De Limburgstalige band uit America met frontman Frans Pollux is een begrip in Noord-Limburg en komt zaterdag vanaf 23.30 uur zorgen voor een spetterend einde van EGOpop.

Feestvarkens
Ook de liefhebbers van ultieme feestmuziek zijn op EGOpop op het juiste festival. In de area genaamd PartyPig valt er genoeg te springen. Mocht dat nou niet helemaal in de aard van het beestje zitten, dan zorgen De Partypoepers daar wel voor. Zij staan vrijdag tussen 22.00 en 23.00 uur in het grote opblaasbare varken op EGOpop. TummerTeam sluit de vrijdag in de PartyPig af en ook aan hen kun je het bouwen van een feestje wel overlaten. Dat gaan ze laten horen in het allereerste uur van de zaterdag, tussen twaalf en één ’s nachts.

Diehards
Vooral op zaterdag hebben de fans van (hard)rock, metal en punk niets te klagen op EGOpop. De zogenaamde Metrostage leent zich daar prima voor, en die leent zich ook prima voor de comeback van Noize. Een jaar of 20 geleden was deze band erg succesvol in de regio en speciaal voor EGOpop keren de mannen eenmalig terug op de planken. Dat gaat gebeuren vanaf 16.30 uur en liefhebbers kunnen er een heel uur van genieten. Later op de zaterdagavond (20.30-21.30 uur) speelt Defenders Of The Beast de beste covers van Iron Maiden en Imitallica vuurt tussen 22.30 en 23.30 uur de grootste hits van Metallica af.

Hey, DJ!
Lokaal talent is er komend weekend in overvloed op EGOpop. Het is aan de dj’s om vrijdagavond te zorgen voor de beats en de danspasjes. DJ Casey Quintix begint om 18.30 uur met het draaien van housemuziek en Infuzed meldt zich om 20.00 uur met hardstyle. DJ Nuberino neemt het daarna van hem over met dance en future-house, Deepcrash is vanaf 23.30 uur aan de beurt met house en hiphop, en Frynz mag de vrijdagavond in de Talentfactory afsluiten.

Talentenfabriek
Op zaterdag is de Talentfactory voor rockbands uit de regio. De band Lockdown, dat haar naam te danken heeft aan een periode tijdens een of andere pandemie, geeft een positieve en feestelijke definitie aan hun naam. Escape Plan To Breakout probeert er tussen 16.00 en 16.45 uur voor te zorgen dat de festivalbezoekers niet aan hun muziek willen ontsnappen en Right Back gaat vanaf 17.45 uur zorgen voor knallende covers, scheurende hits én gloednieuwe eigen muziek. Tot slot mag Sir Bash de Talentfactory afbreken met de grootste rock-klassiekers. Als de bandleden dat goed doen, helpen zij de organisatie alvast om wat werk uit handen te nemen.

Naast de vijf area’s is er ook een zogenaamde Plop-up Bar. Zaterdag speelt Rob de Peel Troubadour daar op drie verschillende momenten muziek over vriendschap, geluk en feest.

Het volledige programma en het tijdschema van EGOpop 2023 is te bekijken op de website van het festival. De dertiende editie van EGOpop begint vrijdag om 18.00 uur en duurt twee dagen.

Lees meer over:

EGOpop|Artiesten|

Meest gelezen

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Video: Zo stort het dak van zwembad Baarlo in

De redactie | 13 jul 2024 17:37

Al twee dagen opstoppingen op Napoleonsweg

De redactie | 9 jul 2024 16:11

Twee gewonden bij botsing in Panningen

De redactie | 11 jul 2024 10:40

Lees ook

Jonge artiesten krijgen podium in Jaks

Jonge bands uit Peel en Maas kregen vrijdag een podium bij Switch in Helden. Bij Jaks, de Junior Han...

Singer-songwriter Kevin Montgomery terug in Panningen

De Amerikaanse singer-songwriter Kevin Montgomery keert terug naar Panningen. Vanmiddag treedt hij o...

Volgend jaar laatste EGOpop: "We gaan nog één keer knallen"

Heel wat namen stonden de afgelopen 20 jaar op EGOpop en de voorganger zomerjoeks in Egchel, maar he...

EGOpop stopt, laatste editie in 2025

Na veertien edities komt er een einde aan EGOpop in Egchel. Het grootste festival van Peel en Maas w...

Terugblik 2023: Artiesten duiken het theater in

Omroep P&M kijkt deze laatste dagen van het jaar terug op 2023. Op muzikaal gebied kon het weer hele...

EGOpop wint PopPlaza PopPrijs

De organisatie van EGOpop heeft de eerste PopPlaza PopPrijs in ontvangst genomen. De organisatie kre...