Panningen, Netherlands

Dames VC Kessel winnen eerste competitiewedstrijd

De Kesselse dames mochten zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer aantreden in het bekende rood. Na een gedegen voorbereiding en felle trainingen moest het team, dat in het seizoen 2021-2022 voor het tiende seizoen in successie onder leiding zal staan van trainer/coach Nico Maessen (een unieke samenwerking te noemen), er klaar voor zijn.
Bart Nelissen | 20 september 2021 09:33 | Aangepast op 20 september 2021 09:33
Vol goede moed werd aan de reis naar Sambeek begonnen om daar de competitie in de 3e divisie te beginnen tegen Avance. Met 45 minuten vertraging kon de wedstrijd beginnen in een oververhitte sporthal; de zweetdruppels stonden al op het voorhoofd voordat er een bal was geraakt.

De eerste set werd goed gestart, al snel stond er een goede voorsprong van 5 punten op het telbord. Deze voorsprong werd vastgehouden tot het midden van de set, daarna kwam Avance beter in het spel met name door een goede service en toch wat angstig spel aan Kesselse kant. VC Kessel kreeg de kans om de set af te maken, maar de spreekwoordelijke keutel zat te veel in de weg, waardoor Avance aan het einde van de set 6 punten op rij kon scoren en de Kesselse ploeg er niet meer aan te pas kwam. De eerste set ging verloren met 25-23.

Set 2 werd ondanks deze tegenslag goed gestart en opnieuw werd een voorsprong van 4-5 punten genomen, die tot aan de 15 werd vastgehouden. Toen liet VC Kessel de teugels iets te veel vieren waardoor Avance zelfs een kleine voorsprong kreeg, die gelukkig toch weer gekeerd kon worden. Dit keer bleven de Kesselse dames Avance voor en ging de set naar VC Kessel met 22-25.

In set 3 en 4 werd opnieuw hard gewerkt om een voorsprong op te bouwen, welke in beide sets werd vastgehouden en Avance onder de 20 punten gehouden werd. Op het einde van de 4e set ontwikkelde zich nog een kleine dip, waardoor een setwinst van 9-25 toch maar een setwinst van 15-25 werd. Al met al blij met een 1-3 winst en de eerste 4 punten.

Ook de trouwe supporters waren dolblij dat ze weer een wedstrijd mochten bijwonen, met veel enthousiasme zaten ze aan de kant het Kesselse team toe te juichen.

Zaterdag is de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor het team van Nico Maessen; als het goed is dan ook zonder alle Corona-beperkingen. Publiek is welkom om te komen aanmoedigen vanaf 16.00 uur in Sporthal Achter de Häöf, waar dan Volley Tilburg de tegenstander zal zijn.

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

Lees ook

Ophokplicht niet meer nodig

De ophokplicht voor pluimvee in de Limburgse Peel is niet meer nodig. Dit betekent dat boeren in dez...

Mark van Dijk voor het eerst sinds blessure weer op de mat

Judoka Mark van Dijk staat voor het eerst sinds zijn schouderblessure weer op de mat. Zaterdag zal h...

Arjan Schoock nieuwe trainer Bevo Hc Heren 2

Arjan Schoock wordt de nieuwe trainer van het Heren 2 team van Bevo Hc. Daarmee is hij de opvolger v...

Afname van ruim 18 procent in aantal werkloosheidsuitkeringen in Beesel

Het aantal mensen dat een werkloosheidsuitkering krijgt van de gemeente Beesel is in de afgelopen ma...

Consendo breidt uit met zorgtak

Het Panningse bedrijf Consendo krijgt een zorgtak. Ondernemer Noortje Rutten ziet in de praktijk dat...

Grote stroomstoring in Maasbree en Grashoek verholpen

Maasbree en Grashoek werden woensdagochtend getroffen door een grote stroomstoring. Dat meldt L1 nie...