Panningen, Netherlands

Dames VC Kessel winnen eerste competitiewedstrijd

De Kesselse dames mochten zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer aantreden in het bekende rood. Na een gedegen voorbereiding en felle trainingen moest het team, dat in het seizoen 2021-2022 voor het tiende seizoen in successie onder leiding zal staan van trainer/coach Nico Maessen (een unieke samenwerking te noemen), er klaar voor zijn.
Bart Nelissen | 20 september 2021 09:33 | Aangepast op 20 september 2021 09:33
Vol goede moed werd aan de reis naar Sambeek begonnen om daar de competitie in de 3e divisie te beginnen tegen Avance. Met 45 minuten vertraging kon de wedstrijd beginnen in een oververhitte sporthal; de zweetdruppels stonden al op het voorhoofd voordat er een bal was geraakt.

De eerste set werd goed gestart, al snel stond er een goede voorsprong van 5 punten op het telbord. Deze voorsprong werd vastgehouden tot het midden van de set, daarna kwam Avance beter in het spel met name door een goede service en toch wat angstig spel aan Kesselse kant. VC Kessel kreeg de kans om de set af te maken, maar de spreekwoordelijke keutel zat te veel in de weg, waardoor Avance aan het einde van de set 6 punten op rij kon scoren en de Kesselse ploeg er niet meer aan te pas kwam. De eerste set ging verloren met 25-23.

Set 2 werd ondanks deze tegenslag goed gestart en opnieuw werd een voorsprong van 4-5 punten genomen, die tot aan de 15 werd vastgehouden. Toen liet VC Kessel de teugels iets te veel vieren waardoor Avance zelfs een kleine voorsprong kreeg, die gelukkig toch weer gekeerd kon worden. Dit keer bleven de Kesselse dames Avance voor en ging de set naar VC Kessel met 22-25.

In set 3 en 4 werd opnieuw hard gewerkt om een voorsprong op te bouwen, welke in beide sets werd vastgehouden en Avance onder de 20 punten gehouden werd. Op het einde van de 4e set ontwikkelde zich nog een kleine dip, waardoor een setwinst van 9-25 toch maar een setwinst van 15-25 werd. Al met al blij met een 1-3 winst en de eerste 4 punten.

Ook de trouwe supporters waren dolblij dat ze weer een wedstrijd mochten bijwonen, met veel enthousiasme zaten ze aan de kant het Kesselse team toe te juichen.

Zaterdag is de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor het team van Nico Maessen; als het goed is dan ook zonder alle Corona-beperkingen. Publiek is welkom om te komen aanmoedigen vanaf 16.00 uur in Sporthal Achter de Häöf, waar dan Volley Tilburg de tegenstander zal zijn.

Meest gelezen

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Politie vindt loslopende pony's in Panningen

De redactie | 27 sep 2022 09:34

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Lees ook

VVD: ‘’Zet samenwerking Gazprom stop’’

De VVD-fractie van Peel en Maas wil dat het college de samenwerking stop wil zetten met het Russis...

De Poes wint Eine van Os

De Poes heeft vrijdagavond in de finale van Eine van Os het programma gewonnen. In de finale wist ze...

Meijel zwaait na 55 jaar zuster Ancilla uit

Meijel heeft na 55 afscheid genomen van zuster Ancilla. In december verhuisde de zuster naar Oirscho...

De Naborrel #04

In de podcast De Naborrel bespreken Inigo Beeker, Peter van Horen en Jip Hujs het laatste verkeizing...

Tevredenheid over eerste stemuren in Beesel

In Reuver zijn er maandag rond 13.30 uur 150 stemmen uitgebracht. De voorzitter van het stembureau, ...

Teruglezen: Lijsttrekkers brengen hun stem uit

Al twee dagen konden kiezers vervroegd stemmen. Maar woensdag wordt als grote verkiezingsdag gezien....