Panningen, Netherlands

De Koncurrent gaat voor shared dining en dansen op discomuziek

Restaurant De Koncurrent in Panningen wil met een nieuwe concept shared dining gaan neerzetten. De deuren van het nieuwe restaurant met feestzaal werden donderdag geopend.
Deborah Parren | 17 augustus 2021 12:16 | Aangepast op 17 augustus 2021 12:16
"Je kunt overal à la carte eten, maar shared dining aan een lange tafel dat is er nog niet echt", vertelt Tommie Wilms, mede-eigenaar van De Koncurrent.

Borrelen

En daar wilden Wilms, ook uitbater van Tommies Bar, en mede-eigenaar Martijn Horsten, die Skihut Dotje heeft, verandering in brengen. "Ons concept is voornamelijk gericht op het borrelen met een goed glas bier en lekker glas wijn. Maar ook met goed eten erbij. En dat avondvullend, want de keuken blijft langer open", legt horecaondernemer uit.


Geweldig pand

De twee eigenaren wisten niet van elkaar dat ze hetzelfde idee hadden voor het voormalige pand van Grand Café De Gallery. "Martijn en ik werken al langer samen. We hadden nog niet naar elkaar uitgesproken dat we dit allebei een geweldig pand vonden. Op een gegeven moment zaten we bij elkaar en hadden we het over De Gallery. We deelden dezelfde mening erover. Het is het prachtigste pand van Peel en Maas met een mooi terras."

Bom- en bomvol

In januari kochten ze het pand en kon de renovatie beginnen. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. "De hele bouwsector zat bom- en bomvol. Het was vrij lastig om aan bedrijven te komen die konden helpen met verbouwen." Ook het vinden van koks was een dingetje. Noodgedwongen zochten ze over de grens. Nu werken ze met een Spaanse kok.


Feestzaal

In het voormalige klooster aan de Kerkstraat heeft het tweetal een ruimte volledig omgetoverd tot een feestzaal. "Als je hier een aantal uur hebt geborreld en je hebt zoiets van wat doen we: gaan we naar huis toe of gaan we nog even met de voetjes van de vloer. Dan gaan de lampen aan en dan kun je daar terug naar de 70's, 80's en discomuziek. Ook komt er nog een verlichte dansvloer in", legt Wilms uit.

Discomuziek

Volgens hem springen ze niet in het gat dat door het verdwijnen van Palladio en Apollo ontstond. "Onze doelgroep is voor degenen die Tommies Bar en Skihut Dotje echt ontgroeid is. De 30, 40 en 50+-ers die graag van discomuziek houden. We gaan niet voor de jeugd een feestje organiseren." Big Benny of een diskjockey zal er niet in De Koncurrent te vinden zijn. "Ook gaan we niet door tot 4, 5 uur 's ochtends." Volgens Wilms gaat het licht in de feestzaal van De Koncurrent rond een uur of 2 uit.

Meest gelezen

Nieuwe woningen in oud Rabobank-pand in Panningen

De redactie | 21 sep 2022 14:34

De Heuf neemt tijdelijke energiemaatregelen

De redactie | 20 sep 2022 11:04

Lees ook

Testbus blijft in Panningen

De testbus van de GGD in Panningen bij het Huis van de Gemeente blijft zeker tot 17 januari staan. D...

Nieuwe poging om tractoren toe te laten op N277

De gemeente wil opnieuw aan de provincie voorstellen om tractoren toe te laten op de N277 tussen Maa...

Bevo Hc wint van Hasselt

Bevo HC heeft zaterdag in Hasselt met scherp geschoten tegen Initia Hasselt. De zwakke Belgen werden...

VNG roept gemeenten op informatie met Russen te blijven delen

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft naar alle gemeenten een brief gestuurd waarin staat ...

De verkiezingen volg je bij Omroep P&M

Omroep P&M volgt de gemeenteraadsverkiezingen van Peel en Maas en Beesel op de voet. Met elke dag ni...

Terugkijken: Het Slotedebat Peel en Maas

De lijsttrekkers van Peel en Maas gingen dinsdagavond nog een keer in debat in DOK6. In het slotdeba...