Panningen, Netherlands

Deze bekende inwoners overleden in 2022

De stille tocht voor de Reuverse
Omroep P&M heeft in 2022 afscheid moeten nemen van drie medewerkers. Han Udo, Mat Nellen en Renate van Rijn overleden dit jaar. Udo en Nellen vormden jarenlang een succesvol duo op de woensdagavond. Maar ook de eigenaar van Brasserie Hofackers overleed dit jaar. De Reuverse Sawsan Mhamdi werd op gruwelijke wijze vermoord.
De redactie | 26 december 2022 14:02 | Aangepast op 26 december 2022 14:02
Duitsland
De 35-jarige Mhamdi werd in juni dood aangetroffen in de Duitse gemeente Mainz-Bingen, zo'n 220 kilometer van Reuver. Haar lichaam lag in een auto die in brand was gestoken. Omdat haar lichaam ernstig was verminkt, kon de Duitse politie haar identiteit lange tijd niet vaststellen. Ook niet nadat een reconstructie van haar gezicht op de Duitse televisie was getoond. Pas vier maanden na de vondst kwam de politie via forensisch onderzoek achter haar identiteit en werd de link gelegd met Reuver.
In Reuver werd met een stille tocht stilgestaan bij het overlijden van Mhamdi. Burgemeester Vostermans liep mee, net als tientallen andere inwoners.
Fons Tans
Voormalig raadslid en wethouder van de gemeente Maasbree, Fons Tans, overleed ook dit jaar. Tans was ongeneeslijk ziek. Hij werd 74 jaar. In Maasbree was Tans van 1982 tot 1995 raadslid. Van 1986 tot 1989 was hij wethouder. De PvdA-er woonde in Baarlo. Hij was ook burgemeester van Arcen en Velden.
Brasserie Hofackers
Geschokte reacties in Baarlo, waar eigenaar Jan Ningbers van Brasserie Hofackers plotseling overleed. Sinds juni 2020 stond Jan aan het roer van Brasserie Hofackers. Vanwege het overlijden was de Baarlose zaak enige tijd gesloten.
Mat Nellen
Mat Nellen uit Maasbree was een markante persoonlijkheid. In oktober overleed hij. Jarenlang was hij dé man achter weekblad ’t Bledje en Op den Baum. Eerder werkte hij voor Dagblad De Limburger en L1. De journalist was ook vrijwilliger bij Omroep P&M. Daar presenteerde hij programma’s als Minse Winse, P&M Aktueel en P&M Sport. Dat laatste programma presenteerde hij tot zijn dood, net als het wekelijkse sportpraatje op maandagavond op de radiozender.
Mat had een passie voor nieuws, schrijven en sport. Hij bleef zich ook na zijn pensioen interesseren voor het wel en wee van de gemeente en schreef mee aan het jubileumboek van MVC’19. Zijn passie voor de sport was groot. Hij was vrijwilliger bij de voetbalclub, de handbalclub, volleybalvereniging VC Asterix en TTV, de tafeltennisvereniging. De laatste jaren was hij leider van het eerste team van MVC’19. Ook was hij actief voor het Mafcentrum in Maasbree. Voor al zijn verdiensten werd hij koninklijk onderscheiden.
“De stem van Peel en Maas” 
In 1993 belandde Han Udo bij de lokale omroep van Panningen (later P&M). “Ik kwam volkomen blind binnen”, vertelde ze aan Dagblad de Limburg. “Toch knap dat ik het 27 jaar heb weten vol te houden, hè?” Aan de hand van Mat Nellen en Theo Fonteyn leerde ze de kneepjes van het vak. „Mijn maatjes, zonder hen was ik nooit zo ver gekomen.” Met haar vertrouwde en warme stem maakte ze vol passie radio.
De geboren Utrechtste was 27 jaar werkzaam voor Omroep P&M als vrijwilliger. Ook zat ze in het bestuur. Ze werd bij haar afscheid door het bestuur van Omroep P&M benoemd tot 'eremedewerker'.  Dit jaar overleed ze.
Renate van Rijn
P&M medewerker en deelnemer van Dancing Peel en Maas 2019, Renate van Rijn, overleed aan de gevolgen van kanker. De Heldense was 42 jaar.

Zo was ze samensteller en verzorgde ze de productie van Dwars Door Limburg, sinds het najaar van 2021. Als een van de professionele dansers, was Renate vanaf het begin betrokken bij Dancing Peel en Maas. Ze danste met Frank Faessen uit Baarlo, met wie ze een sterke band opbouwde. Frank is haar de afgelopen jaren van grote steun geweest, zeker in de tijd dat het minder goed met haar ging.

Lees meer over:

Overleden|

Meest gelezen

Nieuwe ondernemers in Bistro Kepel in Panningen

Niels van Rens | 26 jan 2023 11:39

De School neemt intrek in gebouw De Violier

De redactie | 25 jan 2023 16:26

Van Happen neemt inzameling Berings bedrijf over

De redactie | 26 jan 2023 18:52

Plattelandshoés krijgt nieuwe appartementen

De redactie | 31 jan 2023 19:21

Welke artiesten halen finale van het LVK?

De redactie | 29 jan 2023 14:03

Lees ook

Radiopresentatrice Han Udo (80) overleden

Radiopresentatrice Han Udo (80) is donderdag overleden. Jarenlang presenteerde de Heldense het nieuw...

Henk Willems postuum uitgeroepen tot erelid Medelo

Meijelnaar Henk Willems is postuum uitgeroepen tot erelid van heemkundevereniging Medelo uit Meijel....

Zwaargewonde man Helenaveen overleden

De 47-jarige man die vorige week maandag zwaargewond werd aangetroffen in zijn woning aan de Lagebru...

Oud-wethouder Maasbree overleden

Voormalig raadslid en wethouder van de gemeente Maasbree, Fons Tans, is vrijdag overleden. Tans was ...

In memoriam: Renate van Rijn

Deze week werden we opgeschrikt met het bericht dat een van onze vrijwilligers, Renate van Rijn, is ...

Mat Nellen (73) overleden

De Maasbreese journalist Mat Nellen is vrijdag overleden. De van oorsprong leerkracht basisonderwijs...