Panningen, Netherlands

Dijkversterkingen Beesel afgerond

De oplevering en overdracht van het werk van de dijkversterkingen Beesel heeft vrijdag plaatsgevonden. De waterkeringen zijn na vandaag weer in beheer en onderhoud van het waterschap.
De redactie | 16 december 2022 18:18 | Aangepast op 16 december 2022 18:18
De aannemer heeft nog een paar kleine werkzaamheden te verrichten. De wegen zijn weer in het beheer van de gemeenten. Om de inwoners van beide dorpen en vooral de aanwonenden van de dijktrajecten te bedanken voor hun geduld en medewerking, organiseerde het waterschap een boottocht in Beesel. Zo zagen de mensen de waterkeringen eens vanaf de Maas.

Vijf kilometer
Het werk in het kort In totaal is ruim vijf kilometer dijk versterkt. De kering in Beesel is op de juiste hoogte voor de toekomst gebracht. Daarnaast moest in Beesel ook in totaal een ruime kilometer aan nieuwe keringen worden aangelegd; langs kwekerij Bouten, bij de Bussereindseweg en in Rijkel waar voorheen nog geen waterkeringen waren. Hierbij gaat het om aansluitingen op hoge grond en het sluitend maken van het huidige tracé.

Drie jaar
De geplande uitvoeringstijd van de twee dijkversterkingen was ongeveer drie jaar. De dijkversterking in Beesel en in Heel zijn onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP).

Lees meer over:

Dijkversterking Beesel|

Meest gelezen

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Prikkelarme zone bij Christmas Truckrun

De redactie | 4 dec 2023 10:35

Bord geplaatst om informatie te delen

De redactie | 4 dec 2023 12:15

Lees ook

Waterschap neemt maatregelen bij Beeselse dijk

Waterschap Limburg heeft in Beesel maatregelen genomen vanwege het hoogwater. Omdat de dijk pas is v...