Panningen, Netherlands

Diversiteit en derby’s in tweede weekend P&M Sport

Na een lange onderbreking is de bal weer gaan rollen. En dus is ook P&M Sport terug. Na de aftrap vorig weekend, ook komend weekend weer 2 meer dan goed gevulde uitzendingen live op Omroep P&M radio, waarin sport uit de gemeentes Peel en Maas en Beesel centraal staat.
Bart Nelissen | 30 september 2021 10:13 | Aangepast op 30 september 2021 10:13
Op zaterdag vanaf 19.00 uur hoofdzakelijk aandacht voor zaalsporten. De Peelpush-volleybaldames starten zaterdagmiddag een nieuwe seizoen in de eredivisie bij het talententeam van de Nederlandse volleybalbond Team22. Trainer/coach Johan Leenders laat weten hoe dat verlopen is. Met hem wordt ook vooruitgekeken op de wedstrijd van de Peelpush-heren, die zondag de Utrechtse studenten USV Protos ontvangen in De Körref en daar de tweede zege in de topdivisie willen behalen. De geblesseerde Tupos-aanvoerder Raoul Thomas laat weten of de Baarlose volleyballers in de 2e divisie de eerste thuiswedstrijd van het seizoen succesvol hebben kunnen afsluiten.

Met speler Rob Killaars wordt vooruitgekeken op de nieuwe competitie die voor de Hercules-handballers zondag begint met een thuiswedstrijd tegen Sittardia. De tafeltennissers van TTV Fortus waren zaterdagmiddag te gast bij Armada in Horst. Ook op deze wedstrijd een terugblik.

Met de nieuwe trainer van Panningen zal vooruitgekeken worden naar de derby die de groen-witten op zondag spelen op Sportpark De Starte bij RKMSV. Hij zal ook de Peel en Maas-Beesel voetbaltoto spelen. Trainer Roy Neuen van VV Reuver blikt vooruit op de uitwedstrijd van zijn oranjehemden bij Koningslust, een andere derby binnen het uitzendgebied.

Tenslotte is er aandacht voor het NK Judo, met deelname uit Reuver. Rond dit NK zal ook bekend worden of judoclub Helden de Judoclub van het Jaar is geworden.

Op zondag zal de voetbalderby tussen Grashoek en Bevo centraal staan, welke live vanaf sportpark De Peelrand gevolgd zal worden. Natuurlijk zullen ook de wedstrijden op de andere velden gevolgd worden. Meteen na afloop van de wedstrijd zal met trainers Jonn Smedts (Egchel) en Ton van Dijck (RKMSV) besproken worden of hun ploegen punten hebben kunnen pakken tegen het Eindhovense Tongelre respectievelijk in de derby tegen Panningen.

In de rust van het voetbal wordt gesproken met assistent-coach Lambert van Berlo van de handballers van Herpetz Bevo HC. Heeft de ploeg de mindere reeks kunnen beëindigen en gestunt op zaterdagavond in de derby bij Lions in Sittard? Met coach Marcel van Lier wordt de eerste competitiewedstrijd van de BSAC-handbaldames besproken. Met Angela Steenbakkers wordt gesproken over de titelkansen van HandbaL Venlo, nadat de ploeg van de Heldense speelster afgelopen week de topper tegen VOC won en deze week de derby tegen BFC uit Beek speelde.

Coach Chris Leenders van de HCPM-hockeyheren laat snel na de thuiswedstrijd tegen Dommel weten of de ploeg de zware nederlaag van afgelopen week heeft kunnen goedmaken. Josien Hoeymakers van de VC Olympia-volleybalsters analyseert de lastige uitwedstrijd van de Panningse ploeg in Horst van zaterdagavond. Ook aandacht voor de wedstrijd De Treffers Maasbree-Ons Plezier Hegelsom uit de eredivisie beugelen.

Op zondag verder veel uitslagen en korte verslagen uit diverse sporten uit de Peel en Maas-Beesel regio, met o.a. badminton, darts, korfbal, zaalvoetbal.

Dit en nog veel meer nationaal, internationaal, maar vooral ook regionaal en lokaal sportnieuws in de twee meer dan goed gevulde uitzendingen van Omroep P&M Sport. Iedere zaterdag om 19.00 uur en zondag om 14.00 uur op P&M radio.

Heb je interesse om bij het enthousiaste team van Omroep P&M Sport aan te sluiten en je steentje bij te dragen (als verslaggever, presentator, technicus of welke manier dan ook)? Stuur een kort berichtje naar sport@omroeppenm.nl

Meest gelezen

In memoriam: Leo van Crooy

De redactie | 6 apr 2024 11:21

Gewonde na aanrijding in Panningen

De redactie | 11 apr 2024 20:56

Lees ook

Judoka’s grote winnaars bij Sportgala Peel en Maas

Judoka Mark van Dijk uit Egchel heeft vrijdagavond de gemeentelijke sporttrofee van Peel en Maas ont...

Thema ondernemersprijs dit jaar is 'het nieuwe ondernemen'

Het thema van de Kiwanis Ondernemersprijs is dit jaar het nieuwe ondernemen. De inschrijving voor de...

Eerste bijenzwerm van het jaar in Kessel

Ze zijn vroeg dit jaar: de eerste bijenzwerm is gesignaleerd in Kessel. In een kersenboom streken de...

Wie wint het Sportgala 2023?

Welke sporter of sportploeg wint vanavond het Sportgala? In DOK6 wordt de dertiende editie vanavond ...

Verbinding tussen Meijel en Beringe weer geopend

Het heeft tien maanden geduurd, maar de Meijelseweg, Heldensedijk en Kerkstraat worden op 12 april w...

Lars Jacobs pakt derde plek bij NK brood- en banketbakken

Lars Jacobs uit Panningen heeft woensdag de derde plek weten te bemachtigen tijdens het NK Brood- en...