Panningen, Netherlands

Dwars Door Limburg: deze boeken moet je lezen

Welke boeken moet je de komende tijd lezen? Danielle van de Bibliotheek Maas en Peel geeft tips.
De redactie | 11 september 2022 13:37 | Aangepast op 11 september 2022 13:37
Julie Caplin: de kleine theewinkel in Tokio
Een heerlijke roman om bij weg te dromen. Fiona, is reisblogger en fotograaf en gaat voor haar werk naar Tokio, waar ze logeert bij een gastgezin wat tevens ook een kleine theewinkel heeft, daar leert ze alles over theeceremonies en het leven in Japan. Haar reisleider en tevens mentor Gabe begeleid haar tijdens deze reis en zoals in een echte roman speelt er tussen die twee ook het een en het ander.

Het verhaal is zowel romantisch als informatief. Je komt terecht in een heerlijke verhaallijn vol romantiek, drama maar ook cultuur. Hoe gaat het er aan toe in Tokio, wat zijn de regels binnen de cultuur die daar heerst. De titel zegt het al, de kleine theewinkel in Tokio. De theewinkel is ook een van de centrale punten in dit verhaal. De schrijver kan dit heel pakkend beschrijven zodat je er zelf een beeld van kunt vormen hoe het er uit zou kunnen zien. De tradities die spelen, zoals de theeceremonies, maar je maakt ook kennis met de moderne  toeristische kant. Een makkelijk leesbaar boek, een must read voor iedereen die van een heerlijke roman houd. De schrijver heeft ook nog het Kleine café in Kopenhagen geschreven. Fiona komt in dit boek ook voor alleen niet in een groot verhaallijn. Om een beetje een achtergrond te hebben van wie ze is zou je dit boek van tevoren kunnen lezen maar het is niet noodzakelijk aangezien dit een los verhaal is. Ook is er recent nog een nieuw boek verschenen, de kleine patisserie in Parijs, deze staat al op mijn verlanglijstje om te lezen.
Benedict Wells: Dromer
Dit verhaal is al in 2009 geschreven maar nog nooit uitgebracht tot nu. In dit verhaal wordt de hoofdpersoon Jesper Lier een week gevolgd en maak je best gedetailleerd kennis met hem. Vriendschap, onzekerheid en rouw zijn daarbij de kernwoorden.

De jonge Jesper verhuist na zijn studies en het overlijden van zijn vader van München naar de grote stad Berlijn. Na één jaar op zoek te zijn naar vrijheid in deze grote stad, kan Jesper terugzien op een jaar van te veel alcohol, enorm aantal slaaptabletten en nachtjes rondzwerven. Zijn moeder weet niets van zijn eenzaam bestaan, de armoede, de studies die hij niet volgt, het kelderappartement waar hij in leeft. Voor zijn moeder hangt hij het droomplaatje op, zij denkt dat Jesper een goede student is, een perfecte vriendin Sandra heeft en dat zijn leven vlotjes verloopt. Samen met zijn flamboyante en excentrieke vriend Gustav zwerft hij door het donkere Berlijn.
 is een tragikomedie over vriendschap, het worstelen rondom dromen en over de angst en het maken van de juiste beslissingen.
Lieke Hester: Het kan ook nooit normaal
Als je de serie Bureau Burgwallen hebt gezien zul je Lieke wel herkennen. Lieke wordt in de serie gevolgd in haar werk als politieagente. Nu heeft ze ook een boek geschreven ‘Het kan ook nooit normaal’ en hierin doet ze een boekje open over het leven als agent. Wat komt er allemaal bij kijken en wat komt ze allemaal tegen. Zo houd ze bijvoorbeeld een zakkenroller aan, moet ze een lichaam zoeken in een donkere woning, een slecht nieuws gesprek voeren, iemand die suïcidaal is helpen, een reanimatie uitvoeren of een ruzie sussen. Nu speelt het zich niet hier in de omgeving af maar in Amsterdam. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en bijzondere verhalen zijn echt een ode aan alle collega’s en hulpverleners. Zoals je vaker hoort van hulpverleners is dat ze vaak er zwarte humor op na houden. Dit komt dan ook terug in het boek. Als voorbeeld: Lieke en een collega spelen het spel, papier, steen, schaar bij een stinkende gebeurtenis. De winnaar van dit spel mag het gasmasker dragen. De ander zal zonder gasmasker naar binnen moeten gaan, en je kan je wel voorstellen wat voor geur dat daar hangt.

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

ZVV Beringe 4 wint beker in Sittard

Jari Janssen | 17 apr 2024 10:31

Lees ook

Bibliotheek biedt podium voor goede ideeën en verhalen

Mensen die rondlopen met een goed idee, kunnen tegenwoordig bij de bibliotheken in Peel en Maas en B...

Eerste hulp bij… werken bij Defensie

Een nieuwe aflevering van de podcast ‘Eerste hulp bij…’ is vrijdag verschenen. In aflevering twee va...

Dani en Pomme uitgeroepen tot ‘lokale voorleeskampioenen’

Dani Janssen van basisschool De Groenling uit Panningen en Pomme van Megen van OBS De School uit Maa...

Week van de Poëzie van start met schrijfster Tilly Custers

Donderdag gaat de Week van de Poëzie van start. In het kader daarvan komt schrijfster Tilly Custers ...

Lokale vervolgrondes Nationale Voorleeswedstrijd van start

De kwalificatie voor de Nationale Voorleeswedstrijd wordt de komende maanden hervat. Nadat eind vori...

Schrijf mee met Het Groot Dictee der Nederlandse Taal

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal staat op 25 november op het programma. Liefhebbers uit Peel en...