Panningen, Netherlands

Dwars Door Limburg: deze boeken moet je lezen

Welke boeken moet je de komende tijd lezen? Danielle van de Bibliotheek Maas en Peel geeft tips.
De redactie | 11 september 2022 13:37 | Aangepast op 11 september 2022 13:37
Julie Caplin: de kleine theewinkel in Tokio
Een heerlijke roman om bij weg te dromen. Fiona, is reisblogger en fotograaf en gaat voor haar werk naar Tokio, waar ze logeert bij een gastgezin wat tevens ook een kleine theewinkel heeft, daar leert ze alles over theeceremonies en het leven in Japan. Haar reisleider en tevens mentor Gabe begeleid haar tijdens deze reis en zoals in een echte roman speelt er tussen die twee ook het een en het ander.

Het verhaal is zowel romantisch als informatief. Je komt terecht in een heerlijke verhaallijn vol romantiek, drama maar ook cultuur. Hoe gaat het er aan toe in Tokio, wat zijn de regels binnen de cultuur die daar heerst. De titel zegt het al, de kleine theewinkel in Tokio. De theewinkel is ook een van de centrale punten in dit verhaal. De schrijver kan dit heel pakkend beschrijven zodat je er zelf een beeld van kunt vormen hoe het er uit zou kunnen zien. De tradities die spelen, zoals de theeceremonies, maar je maakt ook kennis met de moderne  toeristische kant. Een makkelijk leesbaar boek, een must read voor iedereen die van een heerlijke roman houd. De schrijver heeft ook nog het Kleine café in Kopenhagen geschreven. Fiona komt in dit boek ook voor alleen niet in een groot verhaallijn. Om een beetje een achtergrond te hebben van wie ze is zou je dit boek van tevoren kunnen lezen maar het is niet noodzakelijk aangezien dit een los verhaal is. Ook is er recent nog een nieuw boek verschenen, de kleine patisserie in Parijs, deze staat al op mijn verlanglijstje om te lezen.
Benedict Wells: Dromer
Dit verhaal is al in 2009 geschreven maar nog nooit uitgebracht tot nu. In dit verhaal wordt de hoofdpersoon Jesper Lier een week gevolgd en maak je best gedetailleerd kennis met hem. Vriendschap, onzekerheid en rouw zijn daarbij de kernwoorden.

De jonge Jesper verhuist na zijn studies en het overlijden van zijn vader van München naar de grote stad Berlijn. Na één jaar op zoek te zijn naar vrijheid in deze grote stad, kan Jesper terugzien op een jaar van te veel alcohol, enorm aantal slaaptabletten en nachtjes rondzwerven. Zijn moeder weet niets van zijn eenzaam bestaan, de armoede, de studies die hij niet volgt, het kelderappartement waar hij in leeft. Voor zijn moeder hangt hij het droomplaatje op, zij denkt dat Jesper een goede student is, een perfecte vriendin Sandra heeft en dat zijn leven vlotjes verloopt. Samen met zijn flamboyante en excentrieke vriend Gustav zwerft hij door het donkere Berlijn.
 is een tragikomedie over vriendschap, het worstelen rondom dromen en over de angst en het maken van de juiste beslissingen.
Lieke Hester: Het kan ook nooit normaal
Als je de serie Bureau Burgwallen hebt gezien zul je Lieke wel herkennen. Lieke wordt in de serie gevolgd in haar werk als politieagente. Nu heeft ze ook een boek geschreven ‘Het kan ook nooit normaal’ en hierin doet ze een boekje open over het leven als agent. Wat komt er allemaal bij kijken en wat komt ze allemaal tegen. Zo houd ze bijvoorbeeld een zakkenroller aan, moet ze een lichaam zoeken in een donkere woning, een slecht nieuws gesprek voeren, iemand die suïcidaal is helpen, een reanimatie uitvoeren of een ruzie sussen. Nu speelt het zich niet hier in de omgeving af maar in Amsterdam. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en bijzondere verhalen zijn echt een ode aan alle collega’s en hulpverleners. Zoals je vaker hoort van hulpverleners is dat ze vaak er zwarte humor op na houden. Dit komt dan ook terug in het boek. Als voorbeeld: Lieke en een collega spelen het spel, papier, steen, schaar bij een stinkende gebeurtenis. De winnaar van dit spel mag het gasmasker dragen. De ander zal zonder gasmasker naar binnen moeten gaan, en je kan je wel voorstellen wat voor geur dat daar hangt.

Meest gelezen

Politie deelt camerabeelden cashtrapper

De redactie | 1 feb 2023 18:23

Van Happen neemt inzameling Berings bedrijf over

De redactie | 26 jan 2023 18:52

Plattelandshoés krijgt nieuwe appartementen

De redactie | 31 jan 2023 19:21

Getuigen gezocht voor inbraak in Baarlo

De redactie | 31 jan 2023 15:38

Lees ook

Informatiepunt Beesel geopend

In Beesel is het Informatiepunt Beesel geopend. Het moet een punt zijn in de gemeente waar inwoners ...

Eerste hulp bij... omgaan met geld

In een nieuwe aflevering van 'Eerste hulp bij...' staat het thema 'omgaan met geld' centraal.

Wat een geluk! Maak ’t Waor komt er weer aan!

De jaarlijkse wensenactie ‘Maak ’t Waor’ van Omroep P&M start donderdag. Samen met de Biblioth...

Bibliotheek Maas en Peel sluit zich aan bij actie 'Warme Kamers'

Ondanks dat het kouder wordt buiten, zetten mensen thuis de verwarming niet aan door de hoge energie...

Programma Gelukshalte in Kessel

Vanavond staat de gelukshalte in Kessel. Van 19.00 uur tot 21.00 uur beleef je bij de Bibliotheek in...

Dit zijn de winnaars van de Voorleeswedstrijd

Ilja Hermans van basisschool Meander en Noor Leenders van openbare Jenaplan basisschool De Triolier ...