Panningen, Netherlands

Een vitaal en veerkrachtig Noord-Limburg

In 2019 hebben de 8 gemeenten van Noord-Limburg een gezamenlijke visie opgesteld voor Noord-Limburg. Een visie met de ambitie om de Gezondste Regio van Nederland te worden. Het uitvoeringsprogramma is vastgesteld voor de komende 4 jaar en onder meer vertaald in een Regio Deal en een Regionale Investeringsagenda. Rijksoverheid, Provincie Limburg, de 8 gemeenten uit Noord-Limburg, diverse onderwijsinstellingen, ondernemers en de samenleving geven samen vorm aan de uitvoering. Samen bouwen aan een breed en stevig fundament voor een gezonde toekomst van Noord-Limburg.
Willemien Wertz | 27 februari 2021 10:45 | Aangepast op 27 februari 2021 10:45
In de Gezondste Regio zijn de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray vertegenwoordigd. Kijk voor meer informatie op de website Gezondste Regio.

De colleges van B&W en Gedeputeerde Staten van Limburg hebben groen licht gegeven voor maar liefst 51 projecten. Een aantal projecten gaat meteen van start en voor andere projecten worden financiële middelen gevraagd aan de gemeenteraden.

De Regio Deal (samenwerking tussen rijk, provincie, gemeenten en partners) ondersteunt de ontwikkeling van de regio door bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de jeugd, het maximaal benutten van de kennisontwikkeling in de High Tech agrobusiness, het vergroten van de levensverwachting van inwoners, het vergroten van de veiligheid en het tegengaan van ondermijnende criminaliteit en grensoverschrijdende samenwerking.

De Investeringsagenda ondersteunt de brede ontwikkeling van de regio door samen projecten te starten op de hoofdthema’s: Gezond ondernemen: Ondernemen en Innoveren, Gezond zijn en gezond blijven: Vitaal en Gezond, Gezond leven: Toerisme en Leisure, Gezonde leefomgeving: Landelijk Gebied, Gezond verbinden: Mobiliteit en Logistiek en Gezond leefklimaat: Energie en Klimaat.

De ambitie van de Gezondste Regio wordt breed gedragen. Diverse ondernemers, maatschappelijke partners, onderwijsinstellingen en inwoners zijn betrokken bij de totstandkoming en uitvoering van de projecten. De investering door deze partners is erg groot en de sleutel tot succes.

Meest gelezen

Dubbele autobrand in Panningen

Jari Janssen | 14 jun 2024 09:01

Kessel-Eikse in nieuwe Videoland-serie

Jari Janssen | 14 jun 2024 08:57

Auto in brand op A67

De redactie | 13 jun 2024 20:53

Lees ook

De Diamant in Baarlo wint E-waste Race en gaat op schoolreis

Basisschool De Diamant in Baarlo heeft de E-waste Race gewonnen. Donderdagochtend kwam wethouder Tij...

Grootste gedeelte peuters in Beesel en Peel en Maas wordt volledig gevaccineerd

Ongeveer negen op de tien peuters zijn volledig gevaccineerd in de gemeenten Beesel en Peel en Maas ...

ZVV Beringe versterkt zich met Mounaim Kaabouni

ZVV Beringe heeft zich versterkt met Mounaim Kaabouni. Kaabouni komt over van Fermonia Boys. Dat tea...

WOZ-waarde in Beesel en Peel en Maas gestegen

De WOZ-waarde in de gemeenten Beesel en Peel en Maas is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Toch s...

't Sjutterslaeve zit in het bloed bij Veerle van Zadelhof

Veerle van Zadelhof (26) uit America is sinds jongs af aan bij de schutterij in Horst actief. "Ik be...

Grashoek krijgt eigen huis-aan-huisblad

Grashoek krijgt een eigen dorpsblad dat huis-aan-huis zal worden bezorgd. Samen met een aantal vrijw...