Panningen, Netherlands

EGOpop klaar voor dertiende editie

De voorbereidingen voor de dertiende editie van EGOpop zijn in volle gang. De organisatie is druk bezig om het festivalterrein in Egchel klaar te maken voor een mooi feestje komend weekend. Na vijf jaar én de coronapandemie vindt het festival weer plaats.
De redactie | 18 mei 2023 12:00 | Aangepast op 18 mei 2023 12:00
Sfeer en beleving
De organisatie van EGOpop koos dit jaar voor een nieuwe opzet. Geen grote namen zoals Ilse DeLange of Golden Earring meer, maar voornamelijk artiesten uit de regio. “We hebben deze editie bewust de keuze gemaakt voor kleinere en lokale namen, omdat je dan gewoon veel meer podia hebt,” legt Steef Halmans uit. Hij is verantwoordelijk voor de programmering op EGOpop. “We kunnen zo ook meer programmeren waardoor we meer doelgroepen kunnen aanspreken. We hebben dus verschillende podiums en meerdere soorten muziek waardoor er hopelijk voor iedereen wat is dat hen naar EGOpop brengt,” zo verklaart Steef de bewuste keuze voor focus op sfeer en beleving.

‘Goede muziek en heel veel gezelligheid’
Roy Vercoulen van EGOpop sluit zich daarbij aan. “We hebben natuurlijk de jaren gehad met het kaliber Racoon, Ilse DeLange en Kensington. Supertof om die hier midden in Egchel te hebben staan, maar dan kom je wel snel aan een entreeprijs van zo’n 35 euro,” stelt hij realistisch. “Ik denk dat het publiek in Peel en Maas gewoon op zoek is naar goede muziek en heel veel gezelligheid. Dat creëren we met zo veel diversiteit en podia,” vervolgt hij. Roy is blij dat het festival na vijf jaar weer een nieuwe editie krijgt. “De weg naar EGOpop toe duurt lang. In 2020 wilden we het organiseren, maar dat ging niet. Daarna sudderde dat een beetje door en nu is het fijn dat we eindelijk weer lekker aan de gang kunnen,” zegt Roy, waarna hij wijst naar het festivalterrein in opbouw. “Vooral als je dit zo ziet, dan gaat het hard.”

Paar honderd man extra
Bart Delissen, voorzitter van EGOpop, is ervan overtuigd dat deze nieuwe opzet gaat slagen. “Dat getuigt ook de kaartverkoop. In overleg met de gemeente kunnen we gelukkig nog een paar honderd man extra kwijt op zaterdag. Daarom hebben we de voorverkoop afgelopen weekend al gestopt,” aldus Bart. Sander Selen, verantwoordelijk voor de PR van EGOpop, geeft aan dat óók vrijdag de moeite waard is om naar het festival te komen. “Er komen allemaal lokale bands, echt supergaaf. De zaterdag gaan we uitverkopen. Dat is super, dat heb ik nog nooit meegemaakt.”

De dertiende editie van EGOpop begint vrijdag om 18.00 uur en duurt twee dagen. Op zaterdag sluit Neet Oét Lottum vanaf 23.30 uur af. Het volledige programma en het tijdschema van EGOpop 2023 is te bekijken op de website van het festival.

Lees meer over:

Festival|EGOpop|Voorbereidingen|

Meest gelezen

Woensdag helikopteroefeningen boven Peel en Maas

De redactie | 16 jul 2024 18:37

Meerdere voertuigen betrokken bij ongeval A67

De redactie | 19 jul 2024 08:38

Auto's botsen op elkaar in Kessel

De redactie | 17 jul 2024 11:49

Lees ook

Volgend jaar laatste EGOpop: "We gaan nog één keer knallen"

Heel wat namen stonden de afgelopen 20 jaar op EGOpop en de voorganger zomerjoeks in Egchel, maar he...

EGOpop stopt, laatste editie in 2025

Na veertien edities komt er een einde aan EGOpop in Egchel. Het grootste festival van Peel en Maas w...

EGOpop wint PopPlaza PopPrijs

De organisatie van EGOpop heeft de eerste PopPlaza PopPrijs in ontvangst genomen. De organisatie kre...

Terugkijken: dag 2 van EGOpop

Met een bomvol programma op zes verschillende podia vond zaterdag de tweede dag van EGOpop plaats. H...

Organisatie EGOpop tevreden na uitverkocht festival

De organisatie van EGOpop kijkt terug op een geslaagd weekend. Dat laat voorzitter Bart Delissen aan...

Terugkijken: eerste dag EGOpop

De eerste dag van EGOpop in Egchel is succesvol verlopen. De Rolling Rockers trapten het festival in...