Panningen, Netherlands

Einde van tijdperk: café Pierke gesloten

Het was niet de bedoeling dat ze 42 jaar lang een café zouden hebben. Toch is het gebeurd. Marleen en Pier Janssen sloten dit weekend de deuren van Café Pierke in Panningen. Op Omroep P&M blikten ze terug.
De redactie | 7 april 2023 16:43 | Aangepast op 7 april 2023 16:43
Het echtpaar kocht op 1 april 1981 het café aan de Steenstraat in Panningen. "Een café dacht ik, nou dat weet ik niet. Dan ben je iedere avond verplicht. Maar na wat traantjes bij hem, ben ik overstag gegaan", vertelt Marleen. "42 jaar is echt lang. Ik had nooit gedacht dat ik het vol zou kunnen houden."

Werken in de zorg
Uiteindelijk kocht het stel op 1 april toch het café en kon de verbouwing beginnen. "We waren 25 maart voor de wet getrouwd", vertelt Marleen. De tijd vloog. Marleen miste haar werk in de zorg. Daarom koos ze er voor om naast haar werk in het café en de zorg voor haar kinderen in het verpleegtehuis te gaan werken. Ze heeft er geen spijt van, al viel het haar wel zwaar. Na zo'n vijf jaar besloot ze te stoppen en ging ze voor het café.

Chauffeur
Pier was chauffeur voor een bierbrouwer en een vervoersbedrijf. In de weekenden en de avonduren stond hij in het café. Ook hij kijkt terug op een mooie tijd. "Je hoort veel en spreekt met veel mensen." De tijd die nu komt, wil Pier goed invullen. Samen met Marleen kijkt hij wat het beste past." Nu is het tijd om van de kleinkinderen te genieten. "Het is goed geweest", zegt Pier.

Verkoop
Het stel heeft geprobeerd het café te verkopen. Dat is nog niet gelukt. "Als het puntje bij paaltje komt, lukt het net niet om het geld bij elkaar te krijgen en ging de verkoop niet door", zegt Marleen. Voorlopig blijft het stel achter het café wonen. "Het is zo'n gezellige buurt. We willen er niet weg." Wanneer er een gegadigde komt voor het café en er overeenstemming wordt bereikt voor een verkoop, zal dat gebeuren. "Het moet wel een goede prijs zijn", zegt Marleen. En als het niet wordt verkocht? Dan kijkt het stel wel verder.

Lees meer over:

Pierke|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Lees ook

Deuren café Pierke definitief gesloten

Na een feestweekend is er zondag een einde gekomen aan Café Pierke in Panningen. Marleen en Peter (P...