Panningen, Netherlands

Eindexamens begonnen: dit jaar zonder versoepelingen

De schriftelijke eindexamens zijn van start gegaan. Deze examenreeks is de eerste sinds de coronapandemie waarbij geen versoepelingen meer gelden zoals extra herkansingen.
De redactie | 11 mei 2023 10:53 | Aangepast op 11 mei 2023 10:53
Afgelopen jaren waren er versoepelingen vanwege de impact van het virus op het onderwijs. Voor Dali is het de tweede keer dat ze examen doet. Ondanks dat ze eerder in de sporthal zat om examens te maken, zijn er vandaag toch wat knikkende knieën. "Het blijft spannend", zegt ze. Vandaag staat het examen Duits op het programma. "Gelukkig sta ik er goed voor", zegt ze.

Spannende tijd
Niet alleen voor de leerlingen is het een spannende tijd, ook voor de docenten. Dat voelt ook Frank Lacroix, teamleider van Het Bouwens. "Je gaat toch kijken naar het werk dat we met z'n allen geleverd hebben. Hoe gaat dat tot uiting komen in deze twee weken. En zeker de maatregelen niet meer gelden, zien we daar een verschil in?"

VMBO
De examens op het vmbo zijn al langer begonnen. Vanaf begin april werden digitale eindexamens afgenomen en ook de praktijkexamens zijn al afgerond. Het eerste tijdvak van het centraal schriftelijke examen duurt tot en met 30 mei. De uitslag komt in juni, waarna de leerlingen nog kunnen herkansen.

Lees meer over:

Eindexamens|Centrale Examens|

Lees ook

Centrale examens gestart

De centrale examens zijn donderdag gestart. Spannende tijden voor eindexamenleerlingen. Het is de la...