Panningen, Netherlands

Fietsroute laat ontwikkelingen van Floriade 2012 zien

Tien jaar na de Floriade wordt een fietsroute geopend die laat zien hoe Greenport Venlo zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Op zondag 7 augustus wordt het 'Rondje Greenport' geopend. De route is tot stand gekomen in samenwerking met Landschap Horst aan de Maas en is 52 kilometer lang.
De redactie | 27 juli 2022 11:24 | Aangepast op 27 juli 2022 11:24
Veelzijdig
De route is verrassend en veelzijdig: de vele hotspots onderweg tonen plekken met een bijzondere historie, gemarkeerd met kunstwerken, speciale voorzieningen voor flora en fauna, plekken om te recreëren én de mogelijkheden om te werken in een groene en duurzame omgeving. Rondje Greenport is een zeer natuurrijke route met bijzonder veel afwisseling en voert over duurzame bedrijventerreinen, de Brightlands Campus, diverse natuurgebieden waaronder het dal van de Groote Molenbeek, Parc Zaarderheiken en Crayelheide. Ook op de bedrijventerreinen fietst men over brede, vrij liggende, fietspaden. Voor een pauze met een hapje of drankje zijn er voldoende mogelijkheden bij horecagelegenheden in Grubbenvorst, Sevenum, Horst of bij de Maashof in Boekend.

Samenwerking Landschap Horst aan de Maas
De route is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Landschap Horst aan de Maas. Met de kennis en ervaring van deze vrijwilligers is de route ontworpen. Ook plaatst de stichting de routebordjes vanaf de vertrekpunten Station Horst-Sevenum, centrum Grubbenvorst en de Maashof in Boekend. Daarnaast zorgen ze in de toekomst voor het onderhoud van de fietsroute.

Startevent
De fietsroute wordt op 7 augustus om 11.00 uur geopend. De eerste 100 deelnemers ontvangen bij het startpunt van die dag, treinstation Horst-Sevenum, een attentie en meer informatie over een aantal bezienswaardigheden op de route.

Meest gelezen

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Joost en Jopie maken showroom van woonkamer

De redactie | 29 sep 2022 15:35

Lees ook

Zorgmedewerkers krijgen gratis toegang tot Limburgs Museum

Iedere zorgmedewerker in Limburg krijgt met het hele gezin gratis toegang tot het Limburgs Museum. H...

Duiker Rijksweg nog niet vervangen

De vervanging van de duiker onder de Rijksweg tussen Belfeld en Reuver is nog niet vervangen. Het w...

Politie vindt drugs, geld en wapens na controle in Helden

De politie heeft vrijdag tijdens een controle op de Baarloseweg in Helden een bedrag van meer dan 60...