Panningen, Netherlands

Film Reuverse theatergroep in maart in première

De film ‘ANNA’ van PUUR Theater Reuver gaat in maart in première. Het is de tweede keer dat de theatergroep een film maakt. Eerder toonde zij een shortfilm: ‘De legende van Schinderhannes’. Ter viering van hun 5-jarig jubileum brengen zij nu ‘ANNA’ op het witte doek.
De redactie | 24 februari 2023 10:28 | Aangepast op 24 februari 2023 10:28
De film gaat over Anna die op eigenaardige wijze van het verleden in het heden terecht is gekomen. Zelf weet ze niet meer wie ze is en waar ze vandaan komt. Om haar geheugen terug te krijgen gaat ze samen met Jay, die ze op het Grescollege heeft ontmoet, op zoek naar antwoorden uit het verleden. Langzaam maar zeker leidt het spoor naar de tijd van de kleistekers in Reuver.

Ander soort acteren
“Een film vraagt om een heel ander soort acteren; het spel is namelijk veel kleiner, het moet echt en geloofwaardig zijn. Ook het proces verloopt anders: minder repeteren, maar wel lange draaidagen. Zo stond in het schema dat de draaidag om 00.00 uur zou eindigen, maar werd dit 02.00 uur ‘s nachts. Daarnaast krijgen de leden geen directe feedback op hun prestaties, zoals dat wel het geval is in het theater. Nu moeten zij geduldig wachten tot de première”, aldus Yentl Evers, regisseur van de film.

Acteurs
Er werkten 114 mensen mee aan de film. Ook burgemeester Bob Vostermans vertolkt een rol in de film, namelijk als grenswachter.

Bioscoop
‘ANNA’ is te zien op 9, 13, 15 en 22 maart in Bioscoop Luxor Reuver. Maandag 13 maart is er een speciale middagvoorstelling waarin Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal extra historische informatie deelt over de Greswarenindustrie.
Bob Vostermans als grenswacht Foto: PUUR Theater

Lees meer over:

ANNA|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Lees ook

Reuverse film in première

De Reuverse film ANNA is dinsdagavond in première gegaan in de bioscoop in Reuver.