Panningen, Netherlands

Gemeenten gaan kampeer- en bungalowbedrijven helpen

Burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas
De gemeenten in Noord-Limburg geven een vervolg aan het project om de kampeer- en bungalowsector te verbeteren. Een vitaliteitsmanager wordt ingezet om de bedrijven te begeleiden en criminaliteit tegen te gaan.
De redactie | 30 augustus 2022 16:19 | Aangepast op 30 augustus 2022 16:19
Onderzocht
In het project Rode en Groene Spoor worden vakantieparken onderzocht. De afgelopen jaren zijn de kampeer- en bungalowbedrijven in Noord-Limburg al bezocht door een vitaliteitsmanager. Van de ongeveer 100 bedrijven zijn er 30 geholpen hun bedrijfsvoering te verbeteren. Ze zijn begeleid bij het opstellen van een ondernemingsplan, een communicatie- en marketingplan en het vinden van nieuwe doelgroepen.

Wat vraagt de moderne toerist
Burgemeester Ryan Palmen van de gemeente Horst aan de Maas is portefeuillehouder Veiligheid Regio Deal Noord-Limburg: “Bij een aantal bedrijven merken we dat ze nog steeds achterblijven bij wat de markt vraagt. Ze bieden een verouderd product aan dat eigenlijk niet meer aansluit bij wat de moderne toerist vraagt of er vinden criminele activiteiten plaats. Met deze bedrijven gaan we nu nadrukkelijker aan de slag.”

Jurist
Gedeputeerde Madeleine van Toorenburg vult aan: “Hiervoor hebben we naast de vitaliteitsmanager ook een handhavingsjurist in de arm genomen, die per park inventariseert of er misstanden zijn en hoe deze zijn aan te pakken. Denk hierbij aan permanente bewoning waar dat niet is toegestaan, illegale huisvesting van arbeidsmigranten, verloedering of ondermijning. We willen voorkomen dat criminelen onze parken zien als een toevluchtsoord waar ze ongestoord hun activiteiten kunnen voortzetten.” De gemeente Peel en Maas is bijvoorbeeld al jaren bezig om de illigale bewoning op de Stille Wille in Meijel tegen te gaan.

Financieel gezond
De projectgroep die in Noord-Limburg is opgericht bestaat uit vertegenwoordigers van de acht gemeentes. Het doel is om de bedrijven in de sector financieel gezond te maken en te houden. De ambitie is uitgesproken dat er in Noord-Limburg in 2030 alleen nog campings en bungalowparken zijn die 100% toeristisch geëxploiteerd worden.

Meest gelezen

DES Group neemt Regio Service over

De redactie | 30 nov 2023 13:55

Atje vur Adje wint liedjesavond Dörper Kuus

Bregje Deckers | 26 nov 2023 11:54

Lees ook

Betere afspraken moeten criminaliteit beter bestrijden

De Provincie Limburg, gemeenten en het Waterschap willen ondermijnende criminaliteit beter bestrijde...

Nieuwe toeristische folder om gemeente Beesel te ontdekken

Gemeente Beesel en Limburg Marketing hebben een nieuwe toeristische folder uitgebracht. Daarin worde...

Nieuwe start voor Toeristisch Platform Peel & Maas

De toeristisch-recreatieve sector in Peel en Maas moet een nieuwe impuls krijgen. Een nieuw bestuur ...