Panningen, Netherlands

'Goederentrein reed vermoedelijk op juiste spoor'

Een dag na het treinongeval in Voorschoten is de schok groot in Peel en Maas. Een Beringenaar is het dodelijke slachtoffer van het ongeval. De 65-jarige man was de kraanmachinist van BAM.
De redactie | 5 april 2023 09:22 | Aangepast op 5 april 2023 09:22
Bij het spoorwegongeval botste eerst een goederentrein op een kraanvoertuig. Het kraanvoertuig of brokstukken ervan kwamen daarna terecht op een ander spoor, waar op dat moment een NS-intercity reed.

Goederentrein op juiste spoor
Volgens topman John Voppen van ProRail reed de goederentrein die als eerste bovenop een bouwkraan botste, vermoedelijk op het juiste spoor waar geen werkzaamheden waren. Dat zei hij in Op1. Toch is de topman voorzichtig. "Na onderzoek zie je soms dat het toch anders is."

Meeleven
Voppen leeft mee met de familie van de inwoner van Peel en Maas: "Dit is iemand die van huis ging om te werken en nooit meer terugkomt. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die de overledene gekend heeft. We wensen nabestaanden alle kracht en sterkte toe."

Onderzoek
De Onderzoeksraad voor Veiligheid en inspecteurs van de Nederlandse Arbeidsinspectie gaan onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

Lees meer over:

Goederentrein|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

ZVV Beringe 4 wint beker in Sittard

Jari Janssen | 17 apr 2024 10:31