Panningen, Netherlands

Goud en twee keer brons voor Judoclub Helden op NK-15

Judoclub Helden heeft zaterdag goede zaken gedaan op het NK onder 15 jaar. Er werd een gouden plak gewonnen en twee bronzen medailles.
Bart Nelissen | 31 oktober 2021 19:34 | Aangepast op 31 oktober 2021 19:34
Judoka Daisy van Os van Judoclub Helden is zaterdag Nederlands kampioen geworden in de klasse tot 44kg. Na 2 overtuigende zeges op ippon moest ze in de halve finale tegen een van de favorieten. Met overtuigend judo scoorde ze wazari en was ze dominant in het eerste deel van de wedstrijd. Na een bloedstollend tweede deel wist ze de voorsprong met succes te verdedigen.

Marlouk Colbers won de eerste 3 partijen met overtuiging in de categorie tot 48kg. Met onder andere een spectaculaire overname actie haalde ze de halve finale. De halve finale verloor ze nipt van een van de favorieten. Marlouk herpakte zich in de strijd om het brons en stond gefocust op de mat. De eerste actie was direct een score. Ze volgde met een houdgreep en pakte zo een bronzen medaille.


Vian van Dril stond in de -36kg direct tegen de topfavoriet. Ze begon goed, maar kreeg een score tegen waardoor brons het maximaal haalbare werd. In de partij om brons ging het lang gelijk op. Met een ippon pakte ook zij het brons.

Bo van den Brand won in de -63kg haar eerste twee partijen overtuigend met ippons. Hiermee haalde ze de halve finale. Hierin moest ze tegen een van de favorieten. Na een harde landing verloor ze even later de partij. Ze eindigde als 5e.

Lindsay van Os judode in de +63 een goed toernooi. Ze won de eerste pot overtuigend, waarna ze in de kwartfinale verloor van een uiteindelijke finaliste. In de herkansing won ze wederom overtuigend. In de partij hierna moest ze helaas net haar meerdere erkennen in de uiteindelijke nummer 3.

Romy Zegers won als eerstejaars knap haar 1e partij. Daarna verloor ze twee keer. Kep Verkoeijen, Niels van den Berg, Ryan Dielissen en Demi Zegers konden geen partij winnen.

Meest gelezen

Joost en Jopie maken showroom van woonkamer

De redactie | 29 sep 2022 15:35

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Lees ook

Elk kwartier nieuwe prins(es) in Kessel

In Kessel wordt op vastelaovesmaandag elk kwartier een prins of prinses uitgeroepen. In de buitenluc...

Nathalja duikt in brillentrends

De zon gaat weer meer schijnen en dus hebben we weer een zonnebril nodig. Maar wat zijn de laatste t...

Inventarisatie kleinschalige opvang Grashoek

Dorpscommissie Laeve Grashook wil bekijken of inwoners van Grashoek kleinschalige opvang voor vlucht...

Proeftuin popmuziek organiseert ‘Stage Life NL’

Proeftuin popmuziek organiseert de Kick-Off van ‘Stage Life NL’ voor meer livemuziek in Noord-Li...

Vanavond: Slotdebat in Peel en Maas

In DOK6 vindt vanavond het slotdebat plaats voor de gemeenteraadsverkiezingen van Peel en Maas. De v...