Panningen, Netherlands

Grashoek houdt koploper Panningen op 2-2

Het is Grashoek met veel werklust gelukt om koploper Panningen op een 2-2 gelijkspel te houden. Panningen was de sterkere ploeg maar Grashoek compenseerde dit met veel werklust en dwong daarmee een zwaar bevochten gelijkspel af.
De redactie | 3 april 2023 17:51 | Aangepast op 3 april 2023 17:51
Vooral in de tweede helft leek alles in de richting van Panningen te vallen. Robin van Osch bracht Panningen in de 48e minuut langszij met zijn tweede doelpunt van de dag en na een uur spelen moest Grashoek ook nog eens verder met tien man toen Ivan Muchak twee keer achter elkaar geel kreeg van scheidsrechter Kezer.

Slordig
Panningen kon hier niet van profiteren doordat het te gehaast en te slordig speelde. Grashoek streed als een leeuw voor dat ene punt en deed dat ook nog vanuit een goed georganiseerde defensie waardoor het 2-2 bleef.
Beide ploegen waren in de eerste helft behoorlijk aan elkaar gewaagd waarbij Panningen de meeste mogelijkheden kreeg, toch was het Grashoek dat met een 2-1 voorsprong de eerste 45 minuten afsloot. Panningen was in de 15e minuut op voorsprong gekomen nadat Bas Wilmer een pass gaf op de vrijstaande Robin van Osch die door Grashoek doelman
Koen Clephas nog wel naar buiten gedrukt kon worden maar niet ver genoeg om hem van het scoren af te houden.

Grashoek was echter onder de indruk want al snel kregen de geel-zwarten ook mogelijkheden. Uiteindelijk was het met ietwat geluk Erwin Pijnenburg die in de 29e minuut de 1-1 scoorde. Jordy Nelissen was kansloos doordat het schot van Erwin door een Panningen verdediger van richting werd veranderd. Youri van Hurk had snel daarna Panningen weer op voorsprong kunnen brengen maar zijn gevaarlijk schot suisde voorlangs. In de 35e minuut was het wederom Grashoek dat scoorde. Ivan Muchak kon een vrije trap van Stan Cuijpers voorkoppen waarna Tjerk van Sleeuwen hem met een boog verlengde en Jordy Nelissen wederom totaal kansloos was. Vooral na dit doelpunt zette Panningen nog even flink aan en kreeg het een paar goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Tom Wilmer was het dichtst bij de 2-2 toen hij de lat raakte.

Tweede helft
In de tweede helft draaide het spel 180 graden door een paar cruciale momenten in het eerste kwartier. Robin van Osch scoorde in de 48e minuut de 2-2 met zijn hoofd uit een corner. Het andere moment was de rode kaart voor Ivan Muchak in de 61e minuut. Een zware beslissing waardoor er voor Grashoek niets anders overbleef dan zich terug te trekken en proberen het puntje over de streep te trekken.

Grashoek deed dat heel goed want Panningen raakte duidelijk gefrustreerd omdat het maar niet lukte de geel-zwarte defensie te kraken.

Dit weekend
Panningen krijgt paasmaandag DES Swalmen op bezoek en Grashoek gaat op bezoek bij Haelen.

Lees meer over:

Voetbal|

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Voetbaluitslagen: Helden kampioen in vierde klasse

De redactie | 12 mei 2024 22:45

Lees ook

MVC’19 degradeert door verlies op Bruheze

MVC’19 heeft kermiszondag 12 mei thuis een zure nederlaag geleden tegen hoogvlieger Bruheze. Voor de...

Tweede kans voor VV Helden op kampioenschap

VV Helden krijgt zondag een herkansing om het kampioenschap in de vierde klasse F binnen te slepen. ...

Tiende editie Dotje Toernooi

De tiende editie van het Dotje toernooi vindt op Hemelvaartsdag plaats in Panningen. Het toernooi vi...

Panningen laat de punten in Heusden

Panningen trad aan op het knusse sportpark “de Heikamp” tegen SV ONDO uit Asten – Heusden. ONDO is d...

Voetbaluitslagen: VV Kessel wint Maasderby en SV Panningen verspeelt kostbare punten in Asten

Dit weekend werden de afgelaste wedstrijden ingehaald. Dit zijn de uitslagen van die wedstrijden.

Amateurvoetbal: uitslagen 14 april

De lokale voetbalvelden waren afgelopen zondag het toneel van intense wedstrijden, waarbij clubs str...