Panningen, Netherlands

Hart voor Grashoek zoekt nieuwe vrijwilligers

Inwoners van Grashoek doen een oproep naar mensen die in bezit zijn van een reanimatie-, BHV- of EHBO-certificaat. De werkgroep maakt zich zorgen over de dekking in de kern om voldoende hulpverleners te hebben bij calamiteiten.
De redactie | 8 september 2023 13:44 | Aangepast op 8 september 2023 13:44
Annie Steeghs, Anita Sijben en Roel van Oijen vragen aandacht voor het onderwerp. "In Grashoek is de belangstelling voor HartslagNu groot, maar wegens vergrijzing zijn er helaas toch afmeldingen. Graag zouden we in Grashoek toch de bezetting op peil willen houden, omdat elke minuut telt", zo laten de ambassadeurs weten.

Oproep
Via het landelijk oproepsysteem Mijn HartslagNu wordt een reanimatie oproep gedaan. Met een AED kun je een schok geven bij een hartstilstand. Hierdoor kan het hartritme herstellen en kun je een leven redden. Grashoekse inwoners die in bezit zijn van een reanimatie-, BHV- of EHBO-certificaat en zich willen aanmelden, kunnen dat doen via: http://www.hartstichting.nl/.../word-burgerhulpverlener

Ankerplaats
In Grashoek staat er één AED. Deze is gelokaliseerd bij de Ankerplaats. Ook buiten de kern is er sinds kort een AED beschikbaar, bij Multigrow aan de Kievit 29. De werkgroep is bezig om mogelijk meer AED's aan te laten schaffen.

Lees meer over:

Hartslag NU|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36