Menu

Twitter feed Omroep P&M

Horeca-ondernemers voelen zich niet gehoord

21 april 2021

De horeca-ondernemers in Peel en Maas kijken met gemengde gevoelens naar de versoepelingen van de coronamaatregelen. De ondernemers zetten hun vraagtekens bij de tijden waarin ze hun zaak mogen openen. In een brief aan burgemeester Delissen van Peel en Maas stellen ze ook vragen over de handhaving.

Giana Vaes van Da Kepello in Panningen heeft een dubbel gevoel bij de versoepelingen. 'We mogen wel op een bankje zitten of het park in, maar niet de horeca binnen.' Centrummanager Jan Bouten vraagt zich af of de lucht ongezonder is tussen 9.00 en 12.00 uur en dat daarom de zaken niet open mogen.


Dinsdag maakte het kabinet versoepelingen bekend. De terrassen mogen onder bepaalde voorwaarden weer open, tussen 12:00 uur en 18:00 uur. Aan een tafel mogen maximaal twee personen uit verschillende huishoudens zitten en meerdere mensen uit hetzelfde huishouden.

''Als ze open gaan, dan doen ze het voor de klanten, maar niet om wat te verdienen, zegt centrummanager Bouten. ''Het is lastig dat er zoveel beperkingen zijn. Daarom willen we samen met Koninklijke Horeca Nederland druk zetten. Er worden beslissingen genomen zonder dat we gehoord worden'', aldus Giana Vaes van Da Kepello in Panningen.

Ook John Geraedts van De Boesjer in Kessel ziet dat zo. ''We zijn superblij, maar de beperkingen zijn een slechte zaak voor ons. Ik heb een groot terras, voor 90 personen, maar ik mag maar 50 personen ontvangen.''