Panningen, Netherlands

Ine Jacobs ontvangt gemeentelijke sporttrofee

Ine Jacobs heeft bij de uitreiking van de sportprijzen bij het Sportgala Peel en Maas de gemeentelijke sporttrofee ontvangen. De Panningse kreeg eerder op de avond de bijzondere waarderingsprijs voor haar verdiensten op het gebied van sport en sportontwikkeling.
De redactie | 8 april 2022 22:36 | Aangepast op 8 april 2022 22:36
Jacobs is actief als sportcoach, vrijwilliger bij Rundje Koeberg en ze werkt als projectleider bij het Piuspark. Daarnaast inspireert ze inwoners om te sporten en gezond te leven. Ine is ook expert bij het programma Dwars Door Limburg. Jacobs werd verrast door sportarts Hans van Cuijk, die in Leende het project gezond dorp is gestart.

Sportman van het jaar
Springruiter Henrik von Eckermann uit Kessel won vorig jaar op de Olympische Spelen een gouden plak bij de landenteams. Atleet Lilian Nijskens en tafeltennisster Daantje Lommen maakten in deze categorie ook kans op een prijs.
In een reactie liet de springruiter weten: “Ik ben zeer vereerd dat ik deze prijs heb gewonnen. In Tokyo hebben we een hele mooie en speciale tijd gehad.” De sporter noemde Peel en Maas het Mekka van de sportwereld.

Talent van het jaar
De Maasbreese Thomas Janssen, voetballer bij Ajax, werd talent van het jaar. De 14-jarige sporter zit in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Judoka Marlouk Colbers en amazone Anouk Neefs waren ook genomineerd.

Sporters met een beperking
Stichting BES ontving de Iedereen Kan Sporten prijs voor sporters met een beperking. De Stichting is in 2005 gestart door onder andere Ben Coenders en een aantal buurtbewoners uit omgeving Horst. Dit is ontstaan omdat Ben een dochter heeft met een beperking. Er was voor deze doelgroep weinig tot geen aanbod voor wat betreft aangepast sporten. Daarom heeft hij zich met een aantal andere mensen bij elkaar gepakt om een jongeren beweeggroep mogelijk te maken Ook het G-Team van Bevo en Marcel Schelberg waren genomineerd in deze categorie.

Drie waarderingsprijzen
Er werden drie bijzondere waarderingsprijzen uitgereikt. Karter Kenji van Heugten uit Beringe kreeg vanwege zijn bijzondere prestaties. Ook Nico Verstraten kreeg vanwege zijn verdiensten en inzet voor de atletieksport ook een bijzondere waarderingsprijs. Hij ondersteunde zijn dochter Jolanda en richtte zich daarna op zijn eigen carrière. Dat gold ook voor Ine Jacobs.

Vanwege het coronavirus werd er geen prijs voor de sportploeg van het jaar uitgereikt.

Meest gelezen

Nieuwe woningen in oud Rabobank-pand in Panningen

De redactie | 21 sep 2022 14:34

De Heuf neemt tijdelijke energiemaatregelen

De redactie | 20 sep 2022 11:04

Lees ook

Raad van Peel en Maas geïnstalleerd

De gemeenteraad van Peel en Maas is woensdagavond geïnstalleerd. In een bomvolle raadzaal legden de...

Energiekosten Peel en Maas gemiddeld boven 5000 euro

Peel en Maas is een van de elf Limburgse gemeenten waar je gemiddeld meer dan 5000 euro kwijt bent a...

70e Triduüm voor laatste keer georganiseerd

Het jaarlijkse Triduüm Peel en Maas wordt dit jaar voor de laatste keer in deze vorm georganiseerd.

Oorkonde Helie Derks bij einde Triduüm Peel en Maas

Na 70 jaar is er donderdag een einde gekomen aan het Triduüm Peel en Maas. Drie dagen van godsvruch...

Handtekeningen onder plannen Pius Park

De twintig partners van het Pius Park hebben donderdag een intentieovereenkomst getekend. Daarin is ...

Coalitieakkoord Peel en Maas in zicht

Het coalitieakkoord in Peel en Maas tussen Lokaal Peel en Maas, CDA en D66 is bijna rond. De onderha...