Panningen, Netherlands

Kids Proef Challenge: Bedenk een lekker en gezond gerecht

Kinderen in Noord-Limburg van 8 tot en met 12 jaar worden opgeroepen om een lekker en gezond hoofdgerecht te bedenken voor het kindermenu van Limburgse restaurants.
Willemien Wertz | 4 augustus 2021 12:31 | Aangepast op 4 augustus 2021 12:31
Bedenk samen met een klasgenootje, vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje een hoofdgerecht. Het gerecht is superlekker en gezond en bevat zoveel mogelijk elementen uit de Schijf van Vijf. Het gerecht bestaat uit streekproducten en is spannend en door jullie zelf bedacht. Stuur het recept inclusief foto uiterlijk maandag 20 september 2021 naar &t=7s .

Doe mee met de Kids Proef Challenge en wie weet... staat jouw gezonde kindermenu binnenkort op de menukaart in Limburgse restaurants.

Deze challenge wordt aangeboden in samenwerking met Brightlands Campus Greenport Venlo, Foodlab Limburg, Rabobank en Jong Leren Eten.

Op woensdag 22 september wordt bekend gemaakt welke duo’s hun gerecht laten proeven aan een heuse vakjury in de voorronde op dinsdag 28 september. Hierna worden vier gerechten gekozen die doorgaan naar de grote finale op donderdag 14 oktober tijdens de Dutch Food Week. De finalisten gaan samen met koks in opleiding van Gilde Opleidingen en Vista College aan de slag om hun gerecht te verfijnen. Het winnende gerecht verschijnt op de menukaart van Limburgse restaurants.

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit frietjes met kipnuggets, een frikandel of een pannenkoek. Gezonde opties voor kinderen zijn nog niet vanzelfsprekend. Om deze te introduceren wordt de Kids Proef Challenge georganiseerd.

De Kids Proef Challenge is een initiatief van Kokkerelli, Foodlab Limburg, Jong Leren Eten en de Limburgse Rabobanken. De voorrondes en de finale vinden plaats op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Aanleiding voor deze challenge is de gezamenlijke ambitie om gezonde, lekkere, lokale en betaalbare voeding duurzaam te verankeren in de samenleving. Dit wordt gedaan door meer bewustzijn te creëren bij kinderen over gezonde en duurzame voeding, door onder andere het betrekken van basisscholen en de Limburgse horeca.

Lees ook

Tren (12) uit Egchel organiseert sponsorloop naar Den Bosch voor goede doel

Om geld op te halen voor de stichting Spieren voor Spieren, dit jaar het goede doel van 3FM Serious ...

The Wieners spelen jouw Everly-favorieten in DOK6

In hun nieuwe tour geven The Wieners het publiek een unieke kans: Bezoekers bepalen zelf welke numme...

Kunstmarkt Kessel 2026 gaat toch door dankzij nieuwe vrijwilligers

De organisatie van de Kunstmarkt Kessel heeft bekendgemaakt dat de editie van 2026 tóch doorgaat. In...

Stroomstoring in deel Helden vanwege werkzaamheden aan stroomnet

In de omgeving van het Kaupmanshof en de Roggelseweg in Helden kunnen huishoudens vrijdag last hebbe...

Meijels Mannenkoor en zangvereniging uit Weert slaan handen ineen voor winterconcert

Het Meijels Mannenkoor gaat op vrijdag 19 december samen met Gemengde Zangvereniging Con Amore uit W...

Subsidie sportakkoord ook in 2026 naar Vorkmeer na nieuwe aanvraagronde

Vorkmeer is ook in 2026 zeker van de subsidie voor het Lokaal Sport Akkoord en Brede Regeling Combin...