Panningen, Netherlands

Kids Proef Challenge: Bedenk een lekker en gezond gerecht

Kinderen in Noord-Limburg van 8 tot en met 12 jaar worden opgeroepen om een lekker en gezond hoofdgerecht te bedenken voor het kindermenu van Limburgse restaurants.
Willemien Wertz | 4 augustus 2021 12:31 | Aangepast op 4 augustus 2021 12:31
Bedenk samen met een klasgenootje, vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje een hoofdgerecht. Het gerecht is superlekker en gezond en bevat zoveel mogelijk elementen uit de Schijf van Vijf. Het gerecht bestaat uit streekproducten en is spannend en door jullie zelf bedacht. Stuur het recept inclusief foto uiterlijk maandag 20 september 2021 naar &t=7s .

Doe mee met de Kids Proef Challenge en wie weet... staat jouw gezonde kindermenu binnenkort op de menukaart in Limburgse restaurants.

Deze challenge wordt aangeboden in samenwerking met Brightlands Campus Greenport Venlo, Foodlab Limburg, Rabobank en Jong Leren Eten.

Op woensdag 22 september wordt bekend gemaakt welke duo’s hun gerecht laten proeven aan een heuse vakjury in de voorronde op dinsdag 28 september. Hierna worden vier gerechten gekozen die doorgaan naar de grote finale op donderdag 14 oktober tijdens de Dutch Food Week. De finalisten gaan samen met koks in opleiding van Gilde Opleidingen en Vista College aan de slag om hun gerecht te verfijnen. Het winnende gerecht verschijnt op de menukaart van Limburgse restaurants.

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit frietjes met kipnuggets, een frikandel of een pannenkoek. Gezonde opties voor kinderen zijn nog niet vanzelfsprekend. Om deze te introduceren wordt de Kids Proef Challenge georganiseerd.

De Kids Proef Challenge is een initiatief van Kokkerelli, Foodlab Limburg, Jong Leren Eten en de Limburgse Rabobanken. De voorrondes en de finale vinden plaats op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Aanleiding voor deze challenge is de gezamenlijke ambitie om gezonde, lekkere, lokale en betaalbare voeding duurzaam te verankeren in de samenleving. Dit wordt gedaan door meer bewustzijn te creëren bij kinderen over gezonde en duurzame voeding, door onder andere het betrekken van basisscholen en de Limburgse horeca.

Meest gelezen

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Joost en Jopie maken showroom van woonkamer

De redactie | 29 sep 2022 15:35

Lees ook

Stichting zamelt aggregaten in voor Oekraïne

Stichting Maasbree Wolsztyn is een inzamelingsactie gestart voor inwoners van de gemeente Lityn in O...

Terugkijken: Politiek Café Beesel

In het eerste Politiek Café stonden de thema's toerisme en zorg centraal. Alle partijen deelden hun...

Varkens omgekomen na val in gierput

Twee varkens zijn dinsdagavond overleden na een val in een gierput in Meijel.

School Beesel zorgt voor discussie in Politiek Café

De keuze over de nieuwe school leverde opnieuw discussie op in het Politiek Café. Maandag in de raa...

Voormalige camping en groepswoningen opvanglocaties Oekraïners

In twee groepswoningen in Maasbree en op een voormalige camping in Meijel worden Oekraïense vluchte...

CDA aan zet bij onderhandelingen voor college Beesel

Het CDA is de grootste partij in Beesel. Hoe gaat de coalitie eruit zien? De partij van Anouk Huijs ...