Panningen, Netherlands

Kids Proef Challenge: Bedenk een lekker en gezond gerecht

Kinderen in Noord-Limburg van 8 tot en met 12 jaar worden opgeroepen om een lekker en gezond hoofdgerecht te bedenken voor het kindermenu van Limburgse restaurants.
Willemien Wertz | 4 augustus 2021 12:31 | Aangepast op 4 augustus 2021 12:31
Bedenk samen met een klasgenootje, vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje een hoofdgerecht. Het gerecht is superlekker en gezond en bevat zoveel mogelijk elementen uit de Schijf van Vijf. Het gerecht bestaat uit streekproducten en is spannend en door jullie zelf bedacht. Stuur het recept inclusief foto uiterlijk maandag 20 september 2021 naar &t=7s .

Doe mee met de Kids Proef Challenge en wie weet... staat jouw gezonde kindermenu binnenkort op de menukaart in Limburgse restaurants.

Deze challenge wordt aangeboden in samenwerking met Brightlands Campus Greenport Venlo, Foodlab Limburg, Rabobank en Jong Leren Eten.

Op woensdag 22 september wordt bekend gemaakt welke duo’s hun gerecht laten proeven aan een heuse vakjury in de voorronde op dinsdag 28 september. Hierna worden vier gerechten gekozen die doorgaan naar de grote finale op donderdag 14 oktober tijdens de Dutch Food Week. De finalisten gaan samen met koks in opleiding van Gilde Opleidingen en Vista College aan de slag om hun gerecht te verfijnen. Het winnende gerecht verschijnt op de menukaart van Limburgse restaurants.

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit frietjes met kipnuggets, een frikandel of een pannenkoek. Gezonde opties voor kinderen zijn nog niet vanzelfsprekend. Om deze te introduceren wordt de Kids Proef Challenge georganiseerd.

De Kids Proef Challenge is een initiatief van Kokkerelli, Foodlab Limburg, Jong Leren Eten en de Limburgse Rabobanken. De voorrondes en de finale vinden plaats op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Aanleiding voor deze challenge is de gezamenlijke ambitie om gezonde, lekkere, lokale en betaalbare voeding duurzaam te verankeren in de samenleving. Dit wordt gedaan door meer bewustzijn te creëren bij kinderen over gezonde en duurzame voeding, door onder andere het betrekken van basisscholen en de Limburgse horeca.

Meest gelezen

Energizer afwezig op Panningse kermis

De redactie | 9 jul 2025 16:42

Naam 'Blokker' verdwijnt uit Panningen

De redactie | 10 jul 2025 08:53

LIVE: volg hier dag 1 van het OLS in Heythuysen

De redactie | 6 jul 2025 12:07

Lees ook

De uittips voor dit weekend

Het is alweer weekend en zoals elke week staan hier de bij de redactie bekende activiteiten op een r...

Meer bezoekers verwacht op tweede dag van OLS in Heythuysen

De organisatie van het OLS in Heythuysen rekent zaterdag op meer bezoekers dan eerst werd verwacht. ...

Illustrator Tessie Wijhers organiseert queer tentoonstelling in Peel en Maas

In de zomerse interviewreeks van Omroep P&M spreekt Pascal Meyer met Tessie Wijhers (26) uit Beringe...

Zwembad ligt nog altijd in puin: toekomst De Berckt blijft onzeker

Het is inmiddels een jaar geleden dat het dak van het zwembad van vakantiepark De Berckt in Baarlo i...

Tent van ‘Muziek onder de Toren’ sneuvelt: onzekerheid over komende optredens

Het is onzeker of volgende week Muziek onder de Toren in Panningen kan doorgaan. De tent die op het ...

Nieuwe cv-installaties en vloer in De Heuf, ‘Metro’ wordt gesloopt

Sporthal De Heuf in Panningen wordt de komende tijd flink onder handen genomen. De gemeente Peel en ...