Panningen, Netherlands

Landal De Lommerbergen ziet af van pilot

Landal Lommerbergen in Reuver doet toch niet mee aan de pilot van de overheid waarbij de deuren weer even open mogen voor publiek. Het bungalowpark met zwemparadijs praatte in de voorbereidende gesprekken mee, maar besloot later om af te zien van deelname.
Deborah Parren | 7 april 2021 10:52 | Aangepast op 7 april 2021 10:52
Het park zou op zaterdag 17 april 100 mensen met een negatieve coronatest mogen toelaten in het zwembad. "We hadden graag mee willen doen, maar op basis van alle info en de complexiteit om het uit te voeren, hebben we besloten niet mee te doen", vertelt manager Marcel Glaser. "De uitdaging zit erin dat we een bungalowpark zijn met zwembad. Het is lastig om 100 mensen te laten zwemmen terwijl er ook nog 100 andere gasten dat willen. Die zouden we moeten vertellen dat ze niet mogen. Dat vinden we niet oké."

Het vakantiepark had bovendien gehoopt op meer dagen. "Dat hadden ze teruggebracht naar één dag", vertelt Glaser. "Uit ervaring weten we dat iedereen wil zwemmen. De behoefte is duidelijk aanwezig. Of het nu een bungalowgast is of iemand uit de regio, als ik roep dat morgen het zwembad open is, is het park overmorgen vol en wil de hele regio komen zwemmen." Ook krijgt het park regelmatig de vraag van gasten die in de meivakantie geboekt hebben of het zwembad dan open is.

De manager vindt het overigens goed dat de pilot er is. "Maar het moet wel enige mate van uitvoerbaar zijn. Dat is gecompliceerd voor een bungalowpark met zwembad."

Met de pilot is het de bedoeling dat een sneltest wordt gedaan. Als die negatief is, krijgt diegene een testbewijs. Bezoekers kunnen dat bewijs aan de ingang laten zien en krijgen dan toegang. Wel moet iedereen zich aan de coronamaatregelen houden, zoals de avondklok, 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Theater De Maaspoort en Grenswerk in Venlo doen wel mee aan de pilot. Het theater mag op 14 en 15 april per dag 185 bezoekers met een negatieve coronatest ontvangen. Poppodium Grenswerk is op 25, 26 en 27 april open voor 84 bezoekers.

Verspreid over heel Nederland doen er 43 theaters en zeventien musea mee. Hiermee wordt de inzet van sneltests in de culturele sector onderzocht. Het doel is dat op deze manier de samenleving en economie weer eerder wordt geopend.

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Voetbaluitslagen: Helden kampioen in vierde klasse

De redactie | 12 mei 2024 22:45

Lees ook

Eerste deel van documentaire over heemkundevereniging vrijdag te zien bij P&M

In samenwerking met Heemkundevereniging Helden zendt Omroep P&M een documentaire uit: ‘Kom dèr bej’....

Buurtbewoners uiten zorgen over komst schoolgebouw en woningen

In een brief aan het college van de gemeente Peel en Maas uiten buurtbewoners hun zorgen over de pla...

Onderzoek naar kerk Maasbree

Woningen, een bibliotheek of iets heel anders. Het zijn voorbeelden voor de invulling van kerken in ...

Heldense zangeres maakt nummer over doorbreken van verwachtingen

De Heldense Aniek Mommers heeft een nieuw nummer uitgebracht. Het heet 'All That I Can Be' en gaat o...

Beringse moeder en zoon in aflevering Bommetje

Danielle en Mika Tillemans uit Beringe zijn zaterdag te zien in het tv-programma Bommetje. Moeder en...

Health & Sports Kessel opent 6 juni

Health & Sports Fitnessclub Kessel kan haar deuren officieel gaan openen. Op 6 juni wordt de sportsc...