Panningen, Netherlands

Landal De Lommerbergen ziet af van pilot

Landal Lommerbergen in Reuver doet toch niet mee aan de pilot van de overheid waarbij de deuren weer even open mogen voor publiek. Het bungalowpark met zwemparadijs praatte in de voorbereidende gesprekken mee, maar besloot later om af te zien van deelname.
Deborah Parren | 7 april 2021 10:52 | Aangepast op 7 april 2021 10:52
Het park zou op zaterdag 17 april 100 mensen met een negatieve coronatest mogen toelaten in het zwembad. "We hadden graag mee willen doen, maar op basis van alle info en de complexiteit om het uit te voeren, hebben we besloten niet mee te doen", vertelt manager Marcel Glaser. "De uitdaging zit erin dat we een bungalowpark zijn met zwembad. Het is lastig om 100 mensen te laten zwemmen terwijl er ook nog 100 andere gasten dat willen. Die zouden we moeten vertellen dat ze niet mogen. Dat vinden we niet oké."

Het vakantiepark had bovendien gehoopt op meer dagen. "Dat hadden ze teruggebracht naar één dag", vertelt Glaser. "Uit ervaring weten we dat iedereen wil zwemmen. De behoefte is duidelijk aanwezig. Of het nu een bungalowgast is of iemand uit de regio, als ik roep dat morgen het zwembad open is, is het park overmorgen vol en wil de hele regio komen zwemmen." Ook krijgt het park regelmatig de vraag van gasten die in de meivakantie geboekt hebben of het zwembad dan open is.

De manager vindt het overigens goed dat de pilot er is. "Maar het moet wel enige mate van uitvoerbaar zijn. Dat is gecompliceerd voor een bungalowpark met zwembad."

Met de pilot is het de bedoeling dat een sneltest wordt gedaan. Als die negatief is, krijgt diegene een testbewijs. Bezoekers kunnen dat bewijs aan de ingang laten zien en krijgen dan toegang. Wel moet iedereen zich aan de coronamaatregelen houden, zoals de avondklok, 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Theater De Maaspoort en Grenswerk in Venlo doen wel mee aan de pilot. Het theater mag op 14 en 15 april per dag 185 bezoekers met een negatieve coronatest ontvangen. Poppodium Grenswerk is op 25, 26 en 27 april open voor 84 bezoekers.

Verspreid over heel Nederland doen er 43 theaters en zeventien musea mee. Hiermee wordt de inzet van sneltests in de culturele sector onderzocht. Het doel is dat op deze manier de samenleving en economie weer eerder wordt geopend.

Meest gelezen

Joost en Jopie maken showroom van woonkamer

De redactie | 29 sep 2022 15:35

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Lees ook

Stichting zamelt aggregaten in voor Oekraïne

Stichting Maasbree Wolsztyn is een inzamelingsactie gestart voor inwoners van de gemeente Lityn in O...

Terugkijken: Politiek Café Beesel

In het eerste Politiek Café stonden de thema's toerisme en zorg centraal. Alle partijen deelden hun...

Varkens omgekomen na val in gierput

Twee varkens zijn dinsdagavond overleden na een val in een gierput in Meijel.

School Beesel zorgt voor discussie in Politiek Café

De keuze over de nieuwe school leverde opnieuw discussie op in het Politiek Café. Maandag in de raa...

Voormalige camping en groepswoningen opvanglocaties Oekraïners

In twee groepswoningen in Maasbree en op een voormalige camping in Meijel worden Oekraïense vluchte...

CDA aan zet bij onderhandelingen voor college Beesel

Het CDA is de grootste partij in Beesel. Hoe gaat de coalitie eruit zien? De partij van Anouk Huijs ...