Panningen, Netherlands

Limburg Film Festival 7de editie

Vanuit het epicentrum in Venlo vindt van donderdag 1 tot en met zondag 4 juni 2023 de zevende editie plaats van het Limburg Film Festival (LFF). Nieuw is Filminuut en de organisatie kiest voor een vaste datum voor het festivalweekend. Het LFF is hét podium voor de Limburgse film en haar makers.
De redactie | 25 januari 2023 11:58 | Aangepast op 25 januari 2023 11:58
Inzenden
Het LFF besteedt ook deze zevende editie ruim aandacht aan cultuur en participatie, (video)kunstproducties en cross-overs. Herkenbare elementen als korte film, korte en lange documentaire, amateurfilm, studentenfilm, animatiefilm, nieuwe makers en 148 Hour Docs komen in deze editie wederom volop in de schijnwerpers te staan.

Films kunnen worden ingezonden van woensdag 1 maart tot en met zaterdag 15 april. Iedere film van een Limburgse maker of met een Limburgse link kan geselecteerd worden. Een onafhankelijke jury bepaalt welke films meedingen aan de competitie.
Op de site van het LFF staan de voorwaarden. Er zijn geen kosten verbonden aan het inschrijven. 

Filminuut
Het LFFis altijd op zoek naar vernieuwing. Filminuut is een nieuw onderdeel van het festival. Films van exact 1 minuut komen in een competitie waarbij het publiek, de jury is. Iedereen kan meedoen aan Filminuut, van amateur tot professioneel, van jong tot oud. Alle ingezonden films (die voldoen aan het reglement) doen mee in een grote spannende ‘live’ afvalrace. Uiteindelijk blijft er een winnaar over. Naast de hoogste eer, krijgt de winnaar een bijzondere prijs. Inzenden kan vanaf woensdag 1 maart tot en met maandag 15 mei.

Vaste datum
De hernieuwde organisatie heeft voor een vast weekend gekozen voor het festival. Alle volgende edities vinden plaats in het eerste weekend van juni. “Na een hele en halve coronaeditie kunnen we weer een volledig en volwaardig festival organiseren. De kans dat we in juni te maken krijgen met beperkingen is klein. Dat is een van de redenen dat het festival definitief verhuist naar het eerste weekend van juni. Om een verdere professionaliseringslag te maken, is de organisatie uitgebreid naar zes personen”, zegt festivaldirecteur Bart Hölscher.

Bij de vorige editie van het Limburg Film Festival(LFF) waren er meer dan vijftig films, ruim twintig documentaires, meer dan tien (voor)premières en een toename van bezoekers en participerende partijen. Dat laat de rijke Limburgse filmcultuur zien en het bewijst de waarde van LFF als platform voor zowel aanstormend als gevestigd talent. Het LFF verlegt grenzen.

Foto: Winnaars van het LFF in 2022

Lees meer over:

Limburgs Film Festival|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

ZVV Beringe 4 wint beker in Sittard

Jari Janssen | 17 apr 2024 10:31

Lees ook

Limburg Film Festival in De Update

De Update staat vrijdag in het teken van het Limburg Film Festival. Van 21 t/m 24 april 2022 vindt v...

Muziek van Ton Engels in film

Van 21 t/m 24 april 2022 vindt vanuit het epicentrum in Venlo de zesde editie van het Limburg Film F...