Panningen, Netherlands

Lintjesregen: zes koninklijke onderscheidingen in Peel en Maas

Burgemeester Wilma Delissen heeft dinsdagochtend zes koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Twee inwoners werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vier tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De redactie | 26 april 2022 15:44 | Aangepast op 26 april 2022 15:44
Hub van den Bosch
Hub van den Bosch (65) uit Helden kreeg de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor zijn maatschappelijke verdiensten voor Stichting Leven rond de Dood, Stichting ’t Groenewold in Venlo en Bindkracht Venlo. Ook is hij penningmeester van Stichting Prisma, vrijwilliger, mede initiator, lid van de stuurgroep schuldmaatje en adviseur armoedebestrijding, van de Vincentiusvereniging in Venlo.
Hub van den Bosch en zijn vrouw Foto: Nic Kortenoeven
Ger de Vlieger
Ger de Vlieger (73) werd geridderd in Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet in met name Kessel. De Kesselnaar was mede initaitiefnemer voor de herbouw van Kasteel de Keverberg. Momenteel is hij voorzitter van het toeristisch-recreatief platform Peel en Maas en nam hij het voortouw voor de pilot Hulp bij het Huishouden in Peel en Maas. Momenteel is De Vlieger ook voorzitter van het Dorpsoverleg in Kessel en Stichting Welzijn Kessel en Kessel-Eik.

Ger de Vlieger ontvangt een lintje Foto: Nic Kortenoeven
Peter Broekmans
Peter Broekmans (56) uit Maasbree kreeg een onderscheiding voor zijn maatschappelijk verdiensten. Broekmans is directeur van Rendiz BV, een bedrijf dat inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpt. Ook geeft Rendiz panden een tweede leven, zoals De Fabriek in Maasbree, De Ringhoven in Panningen en het SIF-gebouw in Panningen.

Broekmans is verder adviseur geweest van de Stichting Wereldpaviljoen Steyl. Momenteel is hij voorzitter van de stichting VVV-Venlo Foundation en adviseur van de Verkeerstuin in Maasbree.

Ber Geuijen
Ber Geuijen (83) uit Grashoek werd onderscheiden als lid in de orde van Oranje-Nassau. Sinds 1978 is hij lid van de werkgroep van IVN Helden. Tot 2020 was Geijen penningmeester van KBO Grashoek. Momenteel is hij nog actief als vrijwilliger van de KBO in Grashoek en de Grashoekse parochie.
Ber Geuijen en zijn vrouw Foto: Nic Kortenoeven
Wilhelmien Janssen
Wilhelmien Janssen-Jaspers (75) uit Meijel kreeg een lintje omdat ze jarenlang secretaris en penningmeester was van het CDA in Meijel. Ook was ze in 1989 oprichter en daarna bestuurslid van de bridgeclub in Meijel. Momenteel is ze nog actief voor de Fiets4Daagse De Peel, waar ze ook lid van een werkgroep was, en is ze actief voor de Seniorenvereniging van de KBO in Meijel.

Wilhelmien Janssen in haar achtertuin met de burgemeester Foto: Nic Kortenoeven
Piet Janssen
Piet Janssen (70) uit Grubbenvorst werd ook door burgemeester Delissen verrast. Op verzoek van de familie en de burgemeester van Horst aan de Maas reikte burgemeester Delissen de onderscheiding uit vanwege zijn verdiensten in Maasbree. Janssen was jarenlang in verschillende functies actief voor Tafeltennisvereniging Maasbree, Peuterspeelzaal ’t Peuterhofje, Voetbalvereniging MVC’19 en politieke partij Maasbrees Belang. Momenteel is Janssen actief voor Stichting Jeugdcarnaval Maasbree, het Mafcentrum in Maasbree, de ontmoetingsplaats TWP Maasbree en het project KIDDZ en Armoede. Bij de laatste drie organisatie is hij penningmeester.
Piet Janssen woont momenteel in Horst aan de Maas Foto: Nic Kortenoeven

Meest gelezen

Politie zoekt naar vermiste 18-jarige

De redactie | 3 feb 2023 16:09

Politie deelt camerabeelden cashtrapper

De redactie | 1 feb 2023 18:23

Plattelandshoés krijgt nieuwe appartementen

De redactie | 31 jan 2023 19:21

Opening Straotzitting dit jaar extra bijzonder

De redactie | 2 feb 2023 18:33

Lees ook

Lokaal neemt voortouw in coalitievorming

Lokaal Peel en Maas gaat het initiatief nemen voor het vormen van een coalitie in Peel en Maas. De p...

Coalitieonderhandelingen Peel en Maas: “Kwaliteit voorop”

De coalitieonderhandelingen in Peel en Maas verlopen ‘’prettig en informatief’’. Dat hebben ...

Nieuwe voorzitter werkgroep Cultuurprijs gezocht

De organisatiecommissie van de Cultuurprijs Peel en Maas is op zoek naar een nieuwe voorzitter. De h...

Vlaggen ondersteboven in Peel en Maas

In verschillende kernen van Peel en Maas zijn de afgelopen nacht vlaggen aan lantaarnpalen opgehange...

Raadsleden en dorpsoverleggen in gesprek met elkaar

Gemeenteraadsleden, leden van de dorpsoverleggen en ambtenaren kwamen zaterdag bij elkaar voor een o...

Deze kandidaten zijn gekozen in de raad

Een verrassing voor de kandidaten van Lokaal Peel en Maas die niet hadden verwacht tien zetels te be...