Panningen, Netherlands

Lot Koopmans met pensioen: "Een huismeester hoort alles, maar weet niks"

Na 40 jaar bij de gemeente te hebben gewerkt, gaat Lot Koopmans uit Beringe met pensioen. Hij was al die tijd gemeentebode, ook wel huismeester genoemd. Deze week neemt hij afscheid.
De redactie | 12 juli 2023 10:27 | Aangepast op 12 juli 2023 10:27
Lot zorgde al die jaren dat het de ambtenaren en bezoekers aan het gemeentehuis aan niets ontbrak. Van tafels en stoelen klaarzetten tot stukken printen en het verkeer regelen bij een Pinkstermarkt. Het zit erop. Dat vindt Lot wel jammer. "Mijn werk was mijn hobby. Ik heb van mijn werk mijn hobby gemaakt."

Bekend gezicht
Nooit geen koffie, thee of water van Lot meer bij de raads- of commissievergadering. Lot was een bekend gezicht bij de gemeente. Eerst bij de gemeente Helden en daarna bij Peel en Maas. Als je iets bij het gemeentehuis nodig had, was een vraag aan Lot voldoende. Hij regelde het wel. Ook voor een bitterbal of nootje na de raadsvergadering was je bij Lot aan het juiste adres.

Heupen
Lot begon bij de buitendienst van de gemeente. Hij was metselaar. Toen zijn heupen hem in de weg gingen zitten, besloot hij een andere baan te zoeken. Op aanraden van Piet Ebisch werd hij huismeester. "Van Piet heb ik het vak geleerd", zegt hij.

Hoort alles...
Als bode hoor je natuurlijk veel. Lot kon daar goed mee omgaan: "Een huismeester hoort alles, maar weet niks", zegt hij glimlachend.

Laatste werkdag
Zaterdag sluit Lot voor het laatst de deuren van de gemeente. Samen met zijn kleinkinderen. Dan kan de jas voorgoed aan de kapstok, al zegt hij regelmatig nog even bij de gemeente binnen te lopen voor een kopje koffie. Alleen hoeft hij het nu zelf niet meer in te schenken.

Lees meer over:

Lot Koopmans|Pensioen|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Lees ook

Drie juffen van Heldense school nemen afscheid

Drie juffen van Heldense school namen woensdagmiddag afscheid. Ze gaan met pensioen. Gerrie Vermeule...